E3 dag 2 Microsoft en Bethesda Conferentie Recap

Microsoft Live

Voor dag 2 van E3 stonden de Microsoft Live conferentie en de Bethesda conferentie op het schema. Het Microsoft Live Event was absoluut geweldig. In een anderhalf uur tijd heeft Microsoft de Xbox one X onthuld, werden er 42 games, waaronder 22 console exclusives getoond, en debuteerden ze zelfs de nieuwste Porsche tijdens de onthulling van Forza 7 als onderdeel van een samenwerking met Porsche. Ook kregen we een voorproefje van Biowares nieuwe IP Anthem.

Het Bethesda evenement viel echter een beetje tegen. Het evenement was ongeveer een half uur lang en er werden maar twee nieuwe games onthuld. Een Wolfenstein sequel en The Evil Within sequel.

Hier volgen de highlights van de twee conferenties.


Project Scorpio’s Naam is Xbox One X


Right out the gate krijgen we het beste nieuws eerst. Na maandenlang speculeren en geruchten vertelt Microsoft ons meteen alles over Project Scorpio. De nieuwe naam voor de console is de Xbox One X. Toen ik de naam voor het eerst hoorde dacht ik dat het om een upgrade ging, totdat ik de specs hoorde, want die zijn erg hoog.

  • 6 teraflops GPU geklockt op 1.172Ghz;
  • 12GB’s aan GDDR5-geheugen;
  • 326GB/s aan memory bandwidth;
  • 8 million plus pixels;
  • HDR;
  • Breed gammaspectrum;
  • Premium Dolby Atmos-geluid;
  • 4K UHD Blu-ray playback;
  • Dampkamer met vloeistofkoeling.

Ondanks deze hoge specs, is dit de kleinste Xbox tot nu toe. Ook is de console backwards compatible tot aan de eerste Xbox. De Xbox One X zal 7 november uitkomen en zal 499 euro kosten.


Forza Motorsport 7 & Porsche Debuut


Na de Xbox One X onthulling was er nog een bombshell. Tijdens de onthulling van Forza Motorsport 7 werd er echter nog iets heel speciaals getoond. Om de zesjarige partnerschap te vieren met Porsche werd het nieuwste model van Porsche onthuld tijdens E3; de 2018 Porsche 911 GT2 RS.


Metro Exodus


Microsoft opent sterk en weet de momentum goed vast te houden. Na Forza toonden ze een 4k gameplaytrailer van Metro Exodus en het zag er werkelijk prachtig uit. Bekijk hieronder de trailer ( wel in HD doen natuurlijk)


Assassin’s Creed Origins Gameplay trailer


Meer 4k gameplay, dit keer in de vorm van de nieuwe Assassin’s Creed Game: Assassin’s Creed Origins. Assassins Creed Origins speelt zich af in het oude Egypte in de tijd van de oorspronkelijke Assassins. Een nieuwe gameplay mechanic is het dat je een valk kunt gebruiken als je eyes in the sky. Bekijk hieronder de alpha gameplay trailer.


Sea Of Thieves


Tijdens de conferentie werden AAA games samen met de indie games getoond. Een aantal leuke games die er tussen zaten waren, The Artful Escape, Playerunknowns Battlegrounds en Deep Rock Galactic. Maar de game die me het meest aansprak was toch wel Sea of Thieves (geen indie game trouwens). Een action adventure game met een piraten thema, Sea of thieves ziet er echt ontzettend leuk uit.


Ori And the Will of the Wisps


Ori and the Will of the Wisps is waarschijnlijk de mooiste indie game die werd geshowcased. De teaser trailer zag er prachtig uit, maar ik hoopte wat gameplay te zien omdat ik niet bekend was met deze serie. Ori Will of the Wisps is het vervolg op Ori and the Blind Forest, een Metroid Vania game.


Crackdown 3 ( Met Terry Crews )


Dit was eerlijk gezegd een van de games die ik hoopte te zien op E3, en het feit dat Terry Crews onderdeel was van de intro maakt het eigenlijk alleen nog maar beter. Dank je Microsoft!


Anthem Gameplay trailer


Tijdens EA Play werd het al bevestigd dat de gameplay trailer van Anthem onthuld zou worden tijdens Microsoft Live. En de gameplay is zelfs nog beter dan verwacht. Toen ik de teaser zag kreeg ik de indruk dat Anthem gewoon een soort Destiny Kloon zou worden, maar ik zat dus duidelijk fout. Check hieronder de trailer.


E3 2017 ID@Xbox Games Montage – 4K Trailer


De laatste highlight van Microsoft live is toch wel de montage van indie games op de xbox. Er zitten een aantal leuke games tussen zoals, Fortnite, Dunklords, Astroneer, Unruly Heroes en Brawlout. Ook nog een honorable mention aan Dragonball Fighter Z

 


Bethesda conferentie


Zoals ik al eerder zei was het Bethesda evenement veel minder spectaculair. Er werden wel twee sequels aangekondigd. Wolfenstein II The new colossus en The Evil within 2. Beide games zien er wel vet uit. Verder was de conferentie simpelweg niet geweldig. Als je niet bekend bent met de Fanchises, dan is het het zeker wel waard om te kijken.