Gaming News Recap week 22: Playstation 3, Crash Bandicoot en meer

Crash Bandicoot

Nog een recap en dan zijn we weer bij. Je merkt dat E3 steeds dichterbij komt, want ook week 22 bracht ons weer ontzettend veel gaming nieuws. Zo veel zelfs dat ik een aantal artikelen heb moeten filteren. Week 22 bevatte nieuws over Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy, Tekken 7 en meer.


Playstation 3 Productie gestopt in Japan


Na meer dan tien jaar is de productie van de Playstation 3 gestopt in Japan. Het laatste model dat nog in Japan werd geproduceerd was de 500 GB versie.

De Playstation 3 werd in november 2006 in Japan gelanceerd en heeft sinds de lancering ruim 80 miljoen units wereldwijd verkocht. Ondanks de ontzettend lange levensduur was de Playstation 3 niet de langst lopende productielijn. De Playstation 2 staakte pas na dertien jaar de productie.


Middle-Earth: Shadow of War Uitgesteld


Warner Bros. heeft aangekondigd dat Middle Earth: Shadow of War is uittgesteld. De game zal nu uitkomen op 10 oktober in plaats van 22 augustus. De reden hiervoor is dat Warner Bros ‘de best mogelijke ervaring willen bieden.’

Middle-Earth: Shadow of War zal aanwezig zijn op E3. Hopelijk komen we dan meer te leren over de game.


Nintendo Heeft Moeite Met Produceren van de Switch


Nintendo heeft veel moeite om aan onderdelen voor de Nintendo Switch te komen.Volgens The Wall Street Journal is de vraag naar onderdelen te groot. Vooral smartphonemakers zouden concurreren met Nintendo voor onderdelen.

Trilmotoren, flashopslag en displays zijn niet aan te slepen. Nintendo koopt bij Toshiba opslagchips in samen met Apple. Hierdoor kan Toshiba de vraag amper aan.

De Nintendo Switch is ontzettend populair en is overal constant uitverkocht, dus het is erg waarschijnlijk dat de vraag een stuk groter zal blijven dan het aanbod.

Nintendo Switch


Crash Bandicoot N Sane Trilogy Toont Nieuwe Gameplay


De Youtuber Arekkz Gaming zegent ons met 10 minuten aan gameplay footage van Crash Bandicoot N Sane Trilogy. de N sane Trilogy is een remaster van de eerste drie Crash Bandicoot games voor de Playstation 1. De remaster zal 30 juni uitkomen voor de Playstation 4


Gratis SNES en NES Games op Nintendo Switch


Nintendo heeft aangekondigd dat ze hun beleid voor Nintendo Switch online hebben gewijzigd. Leden van de service krijgen toegang tot een bibliotheek met gratis classics die beschikbaar zijn zolang het abonnement loopt.

Aanvankelijk was het beleid anders. Eerst kreeg je elke maand een gratis SNES of NES game die alleen diezelfde maand geldig zou zijn. Maar nu kun je onbeperkt de games spelen.

De Nintendo Switch Online Servive zal pas in 2018 uitkomen. Inmiddels zijn de prijzen wel bekend. De prijzen zijn:

  • 1 maand € 4,-
  • 3 maanden € 8,-
  • 12 maanden € 20,-

Nieuwe Project IGI in Ontwikkeling


Developer Artplant werkt aan een nieuwe Project IGI game. Dat heeft het bedrijf officieel bevestigd. Project IGI was een shooter die in 2000 uitkwam voor de PC en werd uitgebracht door Eidos Interactive.

Een woordvoerder bij Artplant heeft aangegeven dat de nieuwe game IGI – We’re Going In zal heten. Meer details zijn nog niet bekend, maar misschien zal de game wel op E3 verschijnen.


Tekken 7 Officieel Uit!!


De highlight van week 22 is absoluut de officiele release van Tekken 7. De arcade versie kwam zoals gewoonlijk al ruim een jaar eerder uit, maar nu is de console versie uit op PC, Xbox One en de Playstation 4. Bekijk hieronder de launchtrailer met de altijd geweldige M.O.P als soundtrack.