Gaming News Recap Week 26, Super Nintendo Mini, Zelda, Super Mario Odyssey en Meer

Super Mario Odyssey

Oh snap, alweer een nieuwe recap. Zoals je ziet heb ik week 24 en 25 overgeslagen, omdat bijna al het gaming nieuws rond die tijd draaide om E3. Daarom gaan we direct naar deze week. Week 26 was ook een goede week voor gaming. De nieuwe Zelda DLC kwam deze week uit, Nintendo heeft een langverwachte aankondiging gedaan, en er werd een in-game demo getoond van Beyond Good and Evil 2. En niet te vergeten een vette fan project voor Halo. Let’s get to the recap!


Super Mario Odyssey Wint E3


Dre Game Critics Awards zijn dit jaar weer verdeeld, en Super Mario Odyssey is als grote winnaar uit de bus te komen. De game sleepte maar liefst drie prijzen in de wahct en is daarmee de winnende game van E3. Super Mario Odyssey won in de categorieen: Best of Show, Best Console Game en Best Action Adventure Game. De lijst van de andere winnaars kun je bekijken op de Game Critics Awards Site.

 


In-engine Demo Beyond Good And Evil 2 Online


De in-engine demo van Beyond Good and Evil 2 is nu officieel online gezet. De demo was aanvankelijk exclusief aan de pers getoond tijdens E3.

De game werd twee weken geleden officieel onthuld tijdens E3 2017, maar werd al sinds vorig jaar oktober geteased door middel van concept art. Naast de  setting was er bijna niks bekend over de game zelf. Maar de demo toont ons een aantal nieuwe dingen, zoals hoever de game in ontwikkeling is en de schaal en grootte van de game wereld.

Bekijk hieronder de video.


Crash Bandicoot Komt Naar Xbox One


Tenminste, dat beweert de Hongaarse gamewinkel Supergamer. Volgens Supergamer zal Crash Bandicoot N Sane Trilogy in december uitkomen voor de Xbox One. Je kunt de game preorderen voor 12.690 Hongaarse Forint (41 euro).

Het is nog niet bevestigd door Sony of Naughty Dog of dit waar is, maar alles is mogelijk.


Nintendo Switch verkoopt 1 Miljoen Units in Japan


Nintendo heeft in hun thuisland Japan 1 miljoen Nintendo Switches verkocht. Deze milestone werd bereikt in slechts 17 weken, tweemaal sneller dan de Wii U.

In Japan is Mario Kart 8 Deluxe de bestverkopende titel tot nu toe met ruim vijfhonderdduizend verkochte eenheden. De game wordt gevolgd door Zelda: Breath of the Wild (460.480), 1-2 Switch (200.807),  Arms (154.845) en Super Bomberman R (92.112).

Nintendo Switch


Nintendo Kondigt Super Nintendo Mini Aan


Een paar maanden geleden ging het gerucht dat Nintendo een Super Nintendo Mini zou aankondigen. En de geruchten zijn dus waar, Nintendo brengt 29 september de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo uit. De SNES Mini zal 21 games bevatten en twee controllers. Ook komt de mini uit met Starfox 2, een game die nooit is gereleased.

De SNES mini zal 79,99 kosten. Get them while you can, want de kans is groot dat ze een heus collectors item zullen worden als de NES Classic Mini.


Rick And Morty Komen Naar Rocket League


Wubba Lubba Dub Dub!! Rick and Morty komen naar Rocket league als onderdeel van de games anniversary update. Oke, het zijn maar een paar cosmetische items, maar toch is het leuk. De antennes, velgen en toppers zijn aan te passen met Rick and morty items. De antennes kun je veranderen in Rick en Morty, De toppers zijn Mr Meeseeks, Mr Poopybutthole (nee echt waar, dat is zijn naam) en een Cromulon. De velgen kun je laten lijken op de portalen van Rick.

De update is sinds 5 juli beschikbaar als gratis update voor PS 4, Xbox One en PC.


Halo fan Project Installation 01 mag doorgaan


343 Industriess heeft laten weten dat de makers van fanproject Installation 01 niet bang hoeven te zijn voor gerechtelijk stappen. De voorwaarden zijn, dat ze er zelf geen cent aan verdienen en zich houden aan de Microsoft-regels over game content. Installation 01 brengt de Multiplayer van Halo 2 en 3 naar de PC.

Het is fijn om te zien dat 343 zo flexibel is naar fangames. Nintendo heeft in tegenstelling een veel strikter beleid naar fangames, en is veel agressiever naar ongeautoriseerde games. Maar genoeg daarover, bekijk hieronder de Installation 01 videos.


Zelda Trial Of the Sword Speedrun record


Youtuber Loloup heeft het wereldrecord voor de Trial of the Sword DLC verbroken. In trial of the Sword  moet je 60 arena’s vol monsters verslaan om vette upgrades voor je Master Sword vrij te spelen. Dit wist hij in 80 minuten te doen. (erg indrukwekkend, wij kwamen nog niet eens voorbij de beginner trials :'(. Fix meer hartjes Elvis. ) Anyways bekijk hieronder de video.