Gaming News Recap week 27 en 28, EVO, Half Life en meer

EVO

Man oh man ik heb al drie weken de site niet geupdatet. Best wel schandalig eindelijk. Ik zal je de details maar besparen, maar het komt erop neer dat ik fulltime werk en mijn reistijd nogal lang is. Without further ado gaan we al het nieuws van de afgelopen maand recappen. Jammer genoeg was het gaming nieuws voor deze twee weken vrij schaars en draaide het meer om esports evenementen zoals EVO. Maar gelukkig was er ook vet nieuws over de nieuwe Zelda DLC, Itch.io, Half-Life, de SNES Mini en The Wonderful 101. Oke, door naar de recap.


SNES Mini Is Moeilijk Verkrijgbaar


Zoals verwacht blijkt de SNES Mini net als de NES mini erg moeilijk verkrijgbaar te zijn. Verschillende webwinkels nemen al geen pre-orders meer, en sommige mensen kregen het bericht dat hun bestelling met een vertraging wordt geleverd. Coolblue zegt zelfs dat de SNES Mini permanent uitverkocht is. Hopelijk hebben jullie op tijd een SNES Mini besteld, anders kun je hem straks ook alleen maar voor 600 euro op ebay kopen :P.

De Super Nintendo Mini komt 29 september in de schappen te liggen.


Open Beta Destiny 2 bekendgemaakt (voor consoles)


De open beta van Destiny 2 is bekendgemaakt. De beta was 21 juli uitgekomen en was tot en met 23 juli te spelen op consoles. De beta bood toegang tot verschillende activiteiten, zoals de openingsmissie Homecoming en co-op en competitieve modes. PlayStation 4 spelers die de game pre-orderden krijgen al vanaf 18 juli toegang tot de beta en Xbox One-spelers vanaf 19 juli.

Destiny 2 komt 6 september uit op PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie komt 24 oktober uit.


Geen Game Over Scherm meer in Mario Odyssey


Geen game over scherm meer meer super mario odyssey, dat heeft Nintendo bekendgemaakt via de Super Mario Odyssey twitteraccount. Als mario nu afgaat verliest in plaats van een leven 10 muntjes. De reden hiervoor is dat de ontwikkelaars willen dat de speler voortdurend doo een koninkrijk kan rondlopen zonder eruit getrokken te worden.

Het concept van levens is de laatste jaren zo goed als verdwenen uit platformers. Mario (en sonic) zijn een van de enige platformers waar je nog levens had en geen echte double jump bezat. Met Mario Odyssey behoort dat nu tot het verleden.

Super Mario Odyssey komt 27 oktober uit voor de Nintendo Switch.


Meer gameplay Getoond Monster Hunter: World


Capcom heeft een uitgebreide gameplay video uitgebracht voor Monster Hunter: World. De gameplay toont een missie waarbij de speler op jacht gaat naar een reusachtig monster genaamd Anjanath in de Ancient Forest.

Monster Hunter: World komt begin 2018 uit voor de Playstation 4 en Xbox One. De PC versie komt later dat jaar uit.


Champions Ballad DLC Speelt zich af Na Het Hoofdverhaal


The Champions Ballad DLC van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, zal zich afspelen na het hoofdverhaal. Dat heeft Eiji Aonuma bekendgemaakt. De community ging er eerst vanuit dat de nieuwe DLC een prequel zou worden. Dat is erg logisch omdat er relatief weinig bekend is wat er nou precies gebeurd is tijdens de 100 jaar dat Link sliep. Aonuma heeft bevestigd dat je nog steeds als Link speelt, maar meer over Zelda zult leren.

The Champions Ballad DLC zal in de herfst van dit jaar uitkomen.


Platinum Games teaset Wonderful 101 op Switch


Platinum Games heeft na de Bayonetta teaser nog een teaser image laten zien van de Wonderful 101. In de eerste afbeelding is te zien hoe 3 figuren met een Wonderful 101 jas een game aan het spelen zijn op de Nintendo Switch. Een tweede artwork laat wat nieuwe personages op de achtergrond erbij getekend zien.

Je kunt hieronder de afbeeldingen bekijken.


2 Pokken Tournament Trailers Uitgebracht


The Pokemon Company heeft twee Japanse trailers uitgebracht voor Pokken Tournament DX. De eerste trailer geeft een overview, terwijl de tweede kijkt naar de nieuwe features van de Nintendo Switch-versie.

Bekijk hieronder de trailers.


Half Life Krijgt na 19 jaar een Patch


Half Life krijgt 19 jaar na release een update. De update zelf stelt niet zoveel voor, en lijkt vooral verbeteringen te brengen in een oudere versie van Counter-Strike (1.6), die op dezelfde engine draait.

De patch notes voor Half Life kun je hier vinden. En nee dit betekent niet dat Half Life 3 eraan komt.


Ni No Kuni 2 Uitgesteld tot Januari


Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom is uitgesteld tot 19 januari 2018. Dat heeft Akihiro Hino, de Director van de game, bekendgemaakt. De game zou oorspronkelijk uitkomen op 10 november 2017.

De reden voor de uitstel is om de ervaring zo goed mogelijk te maken.

Ni No Kuni 2 is in ontwikkeling voor de Playstation 4.


Eerste Gameplay Beelden Dragon Ball Xenoverse 2 op Nintendo Switch


De eerste japanse trailer van Dragon Ball Xenoverse 2 voor de Nintendo Switch is uitgekomen. De Switch-versie van Dragon Ball Xenoverse 2 komt met de campaign van deel 1. Ook zijn er motion controls toegevoegd en bevat de game ook een lokale multiplayer.

Dragon Ball Xenoverse komt 22 september uit voor de Nintendo Switch.

Bekijk hieronder de video.


EVO 2017


EVO 2017, het grootste fighting game toernooi is dit jaar weer van start gegaan. Dit jaar bestond het rooster uit 9 vechtgames. Tekken 7, Street Fighter V, Super Smash Bros Melee, Super Smash Bros Wii U, Guilty Gear X2, King of Fighters 14, Injustice 2, Blazblue en Ultimate Marvel vs Capcom 3. Het evenement vond plaats van 14 tot en met 16 juli in Mandalay Bay in Las Vegas, Nevada en werd gestreamd op Twitch. De winnaars van EVO 2017 zijn:

  • SFV: Hajime “Tokido” Taniguchi
  • SSB4: Saleem “Salem” Young
  • T7: Hyun-jin “JDCR” Kim
  • BBCF: Ryusei Ito
  • UMvC3: Rene “RyanLV” Romero
  • SSBM: Adam “Armada” Lindgren
  • IJ2: Ryan “Dragon” Walker
  • GGXrdR2: Omito Hashimoto
  • KOFXIV: Jiahong “E.T.” Lin