ASA Start Onderzoek naar No Man’s Sky

0

De Advertising Standards Agency (ASA) is een onderzoek gestart naar No man’s Sky. Dat hebben ze bekend gemaakt aan Eurogamer. De waakhond is hun onderzoek gestart nadat ze een aantal klachten hadden ontvangen over No Man’s Sky’s advertenties.

De ASA kan advertenties die tegen hun gedragscode in gaan intrekken, en zorgen dat ze niet meer verschijnen. Als een adverteerder zich dan niet houdt aan de regels van de ASA, dan kunnen ze sancties opleggen, zoals betaalde advertenties van zoekmachines af te halen.

Het onderzoek is nog steeds gaande, dus het ASA had verder geen commentaar. 1 van de klagers had wel een aantal details onthuld in een Reddit post.

Het onderzoek is draait vooral om de Steampagina van No Man’s Sky, die volgens sommige de game niet juist adverteert.

De klachten gaan vooral om screenshots en videos die een vertekend beeld schetsen van de game. Namelijk dat het dierengedrag veel verder gevorderd is, combat op grotere schaal, en betere schip controls dan in de launch versie van de game. Klagers zeggen ook dat de screenshots ook een vertekend beeld schetsen van de grafische kwaliteit van de game.

Sinds de lancering van No Man’s Sky in Augustus kwamen de game en de hoofdontwikkelaar Sean Murray hevig onder vuur. Voornamelijk omdat vele beloftes die Murray maakte in interviews niet werden nagekomen. Met name het feit dat de game geen multiplayer feature had, terwijl dat wel beloofd werd, werd sterk bekritiseerd. Ook zat de PC Port vol met bugs en glitches.

bekijk hieronder No Man’s Sky’s eerste E3 trailer

Geef een reactie