Chris McFarland Moet 3000 Dollar Betalen Voor Ongepaste Tweets

Chris McFarland ''Dubby''

Chris McFarland won dit jaar de Madden Bowl, en mag zichzelf de beste Madden speler van het land noemen. Hij won ook een geldprijs van $75,000, maar hij  wordt $3,000 gekort vanwege zijn ”ongepaste” tweets.

Volgens EA schonden de tweets, die ondertussen zijn verwijderd. de gedragscodes. Ook verliest McFarland 100 Madden NFL Championship Series als onderdeel van zijn straf.

Volgens EA wordt het geld geinvesteerd in ”programmas die topsporters voorbereidt op de blootstelling dat komt met het zijn van een gamer van topniveau”.

Natuurlijk was niet iedereen het eens met de beslissing van EA. Aangezien Chris niet voor EA werkt of door hen wordt gesponsord vinden ze het niet terecht dat hij gekort wordt op zijn prijzengeld.

Wat de ongepaste tweets precies waren is onbekend. een aantal aanstootgevende tweets zijn gearchiveerd, maar omdat ze al heel oud zijn en waarschijnlijk niet de tweets in kwestie zijn zal ik ze niet posten.

EA had echter nog wel een goed woordje over Chris. ” Chris is een geweldige concurrent en we kijken er naar uit om hem in vele evenementen te zien concurreren.

Bekijk het artikel op Polygon voor een compleet overzicht

Bronnen: Gamespot, Polygon