E3 Dag 3 Ubisoft en Sony Persconferentie Highlights en Recap

miyamoto and yves Ubisoft

Dag 3 van E3 was voor Ubisoft en Sony. En beide conferenties waren goed. Ubisofts persconferentie was een uur lang en showde in totaal maar 12 games. Maar de presentatie was goed gedaan en er werd veel gameplay getoond. De games die er het meest uitsprongen waren Beyond Good and Evil 2, South Park: The Fractured but Whole, Far Cry 5 en natuurlijk Mario + Rabbids Kingdom Battle.

Sony’s conferentie was iets minder indrukwekkend. Er werden genoeg vette titels aangekondigd zoals, Monster Hunter World, Shadow of the Colossus, Uncharted: The Lost Legacy, Spider Man en God of War. Maar het probleem zat in de wat saaie presentatie. Ook was er jammer genoeg geen Jak 4 aankondiging :(. Maar ja a man can dream. Hier volgen de highlights.


Mario + Rabbids Kingdom Battle


De presentatie begint met een korte sketch van de rabbids in marios wereld. Natuurlijk kloten ze een beetje met het vragenblok en de powerups. Daarna vertelt Yves Guillaume, CEO van Ubisoft meer over Mario + Rabbids Kingdom Battle en hoe het idee is ontstaan. Toen werd een speciale gast aangekondigd, niemand minder dan Shigeru Miyamoto zelf. Na een hilarische pose werd degameplay footage van Mario + Rabbids getoond. En de game ziet er eerlijk gezegd nog leuk uit ook.


Assassin’s Creed Origins ( Ubisoft )


We hadden natuurlijk al een voorproefje van Assassin’s Creed Origins gekregen tijdens de persconferentie van Microsoft. Maar nu krijgen we van Ubisoft een officiele trailer. Later kregen we ook wat nieuwe gameplay te zien op de console zelf. Meer gameplay werd getoond na de show.


The Crew 2


Na Assassin’s Creed kregen we een voorproefje van The Crew 2, het vervolg op de racegame The Crew. In de trailer was te zien hoe je naast raceauto’s ook met monstertrucks, vliegtuigen, motoren en boten kunt racen.


Transference VR


De vierde game die Ubisoft toonde was de VR game Transference. Ik moet heel eerlijk zijn en toegeven dat ik niet echt begrijp waar de game over gaat. Misschien begrijpen jullie het beter dan ik. Bekijk hier de trailer.


South Park: The Fractured But Whole en South Park: Phone Destroyer


Na de mooi ogende (maar niet bijzonder interessante) piratengame Skull And Bones werden er twee South Park games getoond. De eerste game was South Park: The Fractured But Whole. The Fractured but Whole is het vervolg op The Stick of Truth en is een parodie op de Civil War strips van Marvel. De superhelden zijn in twee groepen gesplitst. de Coon and Friends, geleid door The Coon (Eric Cartman), en The Freedom Pals geleid door Mysterion (Kenny). The Fractured But Whole komt 17 Oktober uit. Bekijk hieronder de trailer

De tweede game is South Park Phone Destroyer en is ook een RPG, maar dan op mobiel. Phone Destroyer komt in 2017 uit.


Just Dance 2018


De meest opvallende trailer van de Ubisoft conferentie was zeker Just Dance 2018. Er werd geen enkele gameplay getoond en de hele ”trailer was eigenlijk gewoon een video clip. Wat ook even vreemd was is het feit dat deze game onder andere  uit zal komen voor de Wii.. nee echt waar. Just Dance verkocht namelijk heel goed op de console, maar toch is het best wel apart dat er nog animo is om een game te ontwikkelen voor de Wii.


Far Cry 5


Ja natuurlijk sla ik Far Cry 5 niet over! Ubisoft showde wat game en een trailer. Eerlijk gezegd was ik een beetje verrast over de korte presentatie van de game. De presentatie was bij elkaar minder dan 6 minuten, terwijl de franchise ontzettend populair is. Maar een trailer en wat gameplay houdt ons wel even zoet.


Beyond Good & Evil 2


Ubisoft eindigt de presentatie met Beyond Good & Evil 2. De eerste Beyond Good & evil kwam uit in 2003 en was oorspronkelijk onderdeel van een trilogie, maar dankzij slechte verkoopcijfers kwamen er geen vervolgen. Vijftien jaar later however wil Ubisoft het toch proberen met een deel 2. De tweede game heeft een andere grafische stijl, is wat grimier en speelt zich af in een tijd voordat Jade, de hoofdpersoon uit de eerste game, werd geboren. De trailer ziet er echt super vet uit. Check it out!

De volledige conferentie kun je hier bekijken.


Sony Persconferentie


De Sony conferentie debuteerde ook een aantal vette games, 17 in totaal. Om te voorkomen dat dit artikel te lang wordt zal ik alleen mijn vijf favorieten met jullie delen.


God of War (2018)


Een van de games die duidelijk opviel was God of War. De nieuwe God of War is een zogenaamde ”soft reboot” en is meer gebaseerd op Noorse mythologie in plaats van de Griekse mythologie. Je speelt nog steeds als Kratos en heel af en toe als zijn zoon Atreus. De gameplay is compleet veranderd en heeft zelfs een paar RPG elementen. Bekijk hieronder de trailer.


Monster Hunter World


Nog een highlight was Monster Hunter World. De gameplay trailer zag er werkelijk prachtig uit, met geweldige graphics en een prachtige setting in een jungle gevuld met dinosauriers. Monster Hunter World komt uit in 2018. Bekijk hieronder de trailer.


Crash Bandicoot & Shadow of the Colossus


oke het wordt blijkbaar een top 6, maar deze twee games moeten er zeker bij. Ik was altijd een groot fan van de Crash Bandicoot trilogie. Alles wat daarna kwam was een beetje ondermaats. Dus toen ik de trailer van Crash Bandicoot N Sane Trilogy zag werd ik weer een beetje nostalgisch. N Sane Trilogy is een complete remaster van de eerste drie Crash games, en het ziet er geweldig uit!

Ook komt er een reboot van Shadow of the Colossus. De eerste Shadow of the C olossus kwam uit in 2005 en wordt tegenwoordig beschouwd als 1 van de beste games aller tijden. En nu dertien jaar later komt er een 4k remake uit van de game. Jammer genoeg is de remake puur cosmetisch, maar toch is het fijn om te zien dat deze geweldige game weer wat aandacht krijgt.


Marvel vs Capcom: Infinite


Waarschijnlijk denk je nu op dit moment ”waarom staat Uncharted: The Lost Legacy hier nog niet tussen ?” Dat is omdat ik een grotere fan ben van vechtgames, daarom sprong MVC er voor mij meer uit. Sony trakteerde ons op een vette story trailer van Capcoms nieuwste crossover game. In Marvel vs Capcom: Infinite moeten de helden en schurken van de Marvel en Capcom universums samenwerken om hun wereld te redden van Ultra Sigma.

Marvel vs Capcom: Infinite komt 19 september uit voor de playstation 4.

Bekijk hieronder de trailer.


Spider Man PS4


De laatste 10 minuten van de presentatie werd toegewijd aan Insomniacs Spider man game. We weten allemaal dat Insomniac geen slechte games maakt en dat wordt bewezen met deze supervette gameplaytrailer. In de trailer zien we hoe de web slinger het opneemt tegen de crimineel Martin Li, beter bekend als Mister Negative. Het is beter als je gewoon de trailer checkt, want ik kan het niet goed genoeg voor jullie beschrijven.

De volledige conferentie kun je hieronder bekijken.