E3 dag 4 Nintendo Conferentie, E3 Opening, Highlights en Recap

nintendo e3 2017

Dag 4 van E3 was de dag van Nintendo, en was eerlijk gezegd de conferentie waar ik het meest naar uitkeek. Ook was dag 4 de dag dat de showvloer werd geopend voor het publiek. Dus die konden alle nieuwe titels meteen spelen. (lucky bastards). Zoals je weet is het aantal games voor de Nintendo Switch nogal schaars, maar daar zal snel verandering in komen. Nintendo toonde echt een geweldig assortiment aan games zoals een nieuwe Yoshi game, Xenoblade Chronicles 2, een nieuwe Kirby game, twee nieuwe Metroid titels, Super Mario Odyssey en nog veel meer. Ik zal later nog wel iets schrijven over de games op de showvloer, maar eerst de highlights.


Xenoblade Chronicles 2


Nintendo opent de presentatie meteen met een vette trailer van Xenoblade Chronicles 2. Xenoblade Chronicles 2 is het vervolg op Xenoblade Chronicles voor de Wii (dus niet op X). De game speelt zich echter af in een nieuwe wereld met een nieuwe hoofdpersoon. De hoofdpersonen zijn Rex en Pyra die op zoek zijn naar Elysium, het ultieme paradijs voor de mensheid.

Xenoblade Chronicles 2 komt eind dit jaar uit voor de Nintendo Switch.


Kirby Switch


Daarna krijgen we een trailer voor de nieuwe Kirby game. De nieuwe Kirby game bevat veel elementen van de geannuleerde Kirby game voor de Gamecube. Voorheen werd er vanuit gegaan dat Kirby’s Return to Dreamland gebaseerd was op die game, maar als ik er zo naar kijk, dan lijkt dat niet echt het geval te zijn. Kirby Switch komt in 2018 naar de Nintendo Switch.


Pokemon Games


Voor deze aankondiging geeft Shinya Takahashi het woord aan Tsunkekazu Ishihira van The Pokemon Company. Ishihira kondigt Pokken Tournament DX aan. Ook zegt hij dat het bedrijf werkt aan een nieuwe core pokemon RPG voor de Nintendo Switch. Wat voor game het precies zal worden is nog niet bekend. Ook komt Pokemon Ultra Sun en Ultra Moon uit voor de Nintendo 3ds in 2017. De Ultra Sun en Ultra Moon trailer onthult een andere versie van Solgaleo en Lunaala. Het lijkt wel alsof ze gefuseerd zijn met Necrozma.


Yoshi Switch


Een van de aankondigingen waar ik zelf wel het meest naar uitkeek was een nieuwe Yoshi game. Dus natuurlijk was ik heel blij toen is Yoshi voor de Switch zag. Net als elke Yoshi game heeft ook deze game een unieke grafische stijl. De game heeft de stijl van een kijkkast met als unieke game mechanic dat je de wereld om kunt draaien met een ground pound. De game bevat een co-op mode en de levels kunnen compleet op je eigen manier worden gespeeld. Yoshi Switch komt uit in 2018.


Metroid Prime 4 en Metroid: Samus Returns


Niet een maar twee Metroid games werden aangekondigd op e3. Ik had al gehoopt op een nieuwe Metroid. Ik tweette er zelfs nog over :P. En Nintendo delivers. Nintendo onthulde een korte teaser voor Metroid Prime 4 voor de Switch. Ook onthulden ze een metroid 2 remake voor de Nintendo 3DS getiteld, Metroid: Samus Returns. De aankondiging van Samus Returns verklaart ook meteen waarom AM2R fangame uit de lucht werd gehaald.

Metroid Samus Returns komt 15 september uit voor de Nintendo 3DS. Het is nog niet bekend wanneer Metroid Prime 4 uit zal komen. Het is in dier geval goed om te zien dat Nintendo nog steeds aan Metroid denkt.


The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Expansion Pass + Amiibo


Eiji Aonuma, de maker van Zelda, onthulde dat er twee DLC packs aankomen. De eerste DLC pack komt volgende week vrijdag al uit en heet Master Trials. Master Trials Bevat: Trial of the Sword, Master Mode, Hero’s Path, Travel Medallion, Korok Mask en acht nieuwe armors. Master Trials – DLC Pack 1 komt uit op 30 juni.

De tweede DLC Pack is The Champions Ballad en zal deze winter uitkomen.

Ook zullen er Amiibo’s uitkomen van alle vier de Champions (Mipha, Revali, Daruk en Urbosa.) Het is fijn om te zien dat de champions ook echt in de game zelf zullen verschijnen, in plaats van alleen maar in flashbacks.


Fire Emblem Warriors


Dit is ook wel een vette. Na Hyrule Warriors is het nu de beurt om een Dynasty Warriors style game te krijgen. Op de slechte voice acting na is dit wel een vette trailer. Fire Emblem Warriors komt 28 september uit in Japan voor de Nintendo Switch en New Nintendo 3DS. Wanneer de westerse verie uitkomt is nog niet bekend. In ieder geval zullen beide versies uitkomen in 2017.


Super Mario Odyssey


Dit was echt de game waar ik op zat te wachten. Super Mario Odyssey is echt een geweldige game. Van de visuals tot het concept, alles aan deze game is gewoon perfect. Beter dan Mario Galaxy zelfs. En het beste nieuws is dat Mario Odyssey dit jaar nog uitkomt. Ik vraag me af of Nintendo hierna nog een betere Mario kan maken.


Nintendo Spotlight


De Nintendo Spotlight is een korte showcase van de games die dit jaar nog uit zullen komen voor de Nintendo Switch. Een verkorte recap so to speak. Dus het is een passend einde van deze recap en de show. bekijk hieronder de spotlight video.

 

En dat was het zo een beetje voor de E3 conferenties. Het spijt me dat het zo lang duurde, maar in verband met mijn nieuwe baan heb ik bijna geen tijd meer om te schrijven. Ik zal later misschien nog een (korte) artikel schrijven over de showvloer games, zodat je wat meer gameplay kunt bekijken in plaats van alleen maar trailers.

Welke conferentie was trouwens jullie favoriete ?