Gaming News Recap Week 15, Draw Megaman Day, Nintendo Direct, en Meer

Een nieuwe zondag, een nieuwe recap. Deze week was een goudmijn aan gaming nieuws. Ik heb mijn best gedaan om meer te schrijven, maar ik hield het niet meer bij. Maar ja, daar zijn de recaps ook voor. Deze week hebben we nieuws over de Nintendo Switch, Draw Megaman Day, Peter Moore, Bandai Namco, Nintendo Direct en nog meer.


Nintendo Direct 2017


We beginnen met het grootste nieuws. Nintendo gaf deze week hun Nintendo Direct presentatie. De presentatie werd gegeven door Yoshiaki Koizumi en bevatte een hoop info over opkomende releases. Enkele games die onthuld werden in de trailer zijn: YO-KAI WATCH 2, Hey! Pikmin, Ever Oasis, Monster Hunter Stories, ARMS, Sonic Mania, Sonic Forces en Kirby Crash Deluxe. Natuurlijk werd er nog veel meer onthuld, maar daarvoor zul je naar de presentatie moeten kijken. (Spoilers, nog steeds geen nieuwe Metroid game.)


Pokemon Go Lanceert Easter Egg Evenement


Pokemon Go is nog niet klaar. Niantic lanceerde 13 april het Pokemon Go Eggstravaganza. Het evenement loopt tot en met 20 april. Spelers kunnen een aantal bonussen krijgen zoals,  dubbele XP, meer verschillende 2 km eieren en candy rewards voor het uitbroeden van eieren. Lucky eggs zijn te koop voor de halve prijs in de in game shops, waarmee je Pokemon nog steeds twee keer zo snel levelt. Get them while you can!

Pokemon eggstravaganza


Britse Man Aangeklaagd na Swatting Incident


Een Engelse man uit Coventry is deze week aangeklaagd voor het swatten van een Amerikaanse gamer. Het is voor het eerst dat een Brit hiervoor wordt aangeklaagd.

Swatting is in het kort naar de politie bellen met een valse dreiging (meestal een terreurdreiging) met als doel een swat team een inval te laten doen bij een slachtoffer. Het is een trend geworden om dit te doen bij streamers. Soms heeft dit ernstige gevolgen, zoals in dit geval.

In 2015 belde Robert Mcdaid vermoedelijk een terroristen hotline in de Verenigde Staten en beweerde onder de naam Tyran Dobbs dat hij een pistool en explosieven bezat. Hij beweerde dat hij drie gijzelaars zou vermoorden tenzij er 15000 afgeleverd zou worden naar zijn adres.

Het SWAT team viel Dobbs huis binnen en schoot Dobbs tussen zijn ogen en borst met rubberen kogels, waardoor hij botten in zijn gezicht brak en zijn longen kneusde.

Mcdaid werd uiteindelijk gevonden en aangeklaagd. Hij kan 20 jaar cel krijgen.

Mcdaid handelde op verzoek van Zachary Lee, een Amerikaanse gamer. Hem hangen dezelfde aanklachten boven het hoofd.


Bandai Namco Teaset Nieuw Project Met Geanimeerde Trailer


Bandai Namco heeft een nieuwe teaser trailer online gezet. Volgens Bandai is de unieke animatiestijl geinspireerd door de game zelf. De trailer zelf is nogal duister en een beetje bizar. De trailer eindigt met de hashtag #preparetodine, vanwege de tagline denken Fok en Gameinformer dat het mogelijk om een Souls game gaat. Ik.. heb eerlijk gezegd geen idee, maar Bandai zal 20 april meer onthullen. Bekijk ondertussen de trailer.


Nintendo Start een Bug bounty programma voor de Switch


Nintendo is een bug bounty programma gestart voor de Nintendo Switch. Dat houdt in dat je geld kunt verdienen door bugs en veiligheidslekken kunt vinden in het systeem. Het programma van Nintendo is in samenwerking met Hackerone, een bug bounty systeem.

De beloningen voor het vinden van bugs zijn vrij groot. Je kunt tussen de 100 en 20000 dollar verdienen afhankelijk van hoe ernstig de bug is.

Het doel van het programma is het voorkomen van plagiaat, valsspelen en het verspreiden van ongepaste inhoud aan kinderen.

Al drie bounties zijn uitbetaald sinds de campagne van start is gegaan. Wat de bedragen waren is niet onthuld.


Nintendo Switch is Nintendo’s Snelst Verkopende Console


De Nintendo Switch is Nintendo’s snelst verkopende console. Volgens NPD Group verkocht de console 906000 units sinds zijn release in de VS.

Zeer goed nieuws voor Nintendo dus, vooral omdat hun vorige console, de Wii U geflopt was. De Nintendo Switch doet het wereldwijd ook nog goed. Hopelijk weet het bedrijf dit succes vast te houden, maar zoals het er nu uitziet hoeven ze zich geen zorgen te maken

Nintendo Switch


Peter Moore Stapt Uit de Game Industrie


Peter Moore kondigde in februari aan dat hij de gaming industrie zal verlaten om CEO van Liverpool te worden.

Moore was de president van Sega of America, de vice president van Microsoft’s Interactive Entertainment Business, en hoofd van EA’s Sports division.

Bekijk het volledige verhaal op Eurogamer


Draw Megaman Day 2017


We eindigen de recap met wat leuks. Deze vrijdag was het Draw Megaman Day 2017. De Officiele Mega Man twitter nodigde iedereen uit om een tekening of eerbetoon te maken aan de Blue Bomber onder de hashtag #DMMD2017. Ik link hier een paar van mijn favorieten. Als je meer tekeningen wil zien, bekijk dan de #DMMD2017 hashtag op twitter. Happy Draw Mega Man Day!

En dat was de recap voor deze week. Vrolijk Pasen!!!