Gaming News Recap: Sonic Forces, Zelda documentaire, Horizon Zero Dawn en meer

Sonic Forces

Een nieuwe week, een nieuwe recap. Deze week hebben we order andere nieuws over Pokemon Go, Horizon Zero Dawn, Sonic Forces en meer.


Project Sonics Nieuwe Titel is Sonic Forces


Het eerste verhaal gaat over Project Sonic. De officiele titel is Sonic Forces en bouwt verder op Sonic COlors en Sonic Generations. De game wordt gebouwd in de nieuwe Hedgehog 2 engine. Net als in Generations bevat ook Forces een modern en classic mode. Ook is er nog een onbekende derde speelstijl. Ook keren de wisps weer terug. Sonic Forces speelt zich af in een wereld waar Eggman heeft gewonnen (wat een twist). Het is aan de Beide Sonics om Eggman te verslaan.

Sonic Forces komt eind 2017 uit voor de Nintendo Switch, PS4, Xbox One en PC.


The Legend of Zelda Breath of the Wild Making Of


Nintendo heeft drie videos uitgebracht, waarin ze dieper ingaan op The Legend of Zelda game. De videos zijn tien minuten lang en gaan dieper in op de development de personages en het open-air concept. bekijk hieronder de videos.


Shin Hisako is de nieuwste Killer Instinct Seizoen 3 Character


Hisako keert terug als character in Killer Instinct seizoen drie in de vorm van Shin Hisako. Deze versie van Hisako is geen Onryo (een japanse geest die wraak neemt op de levenden) maar een kami. Volgens het officiele verhaal heeft Hisako eindelijk haar wraak op ARIA en Ultratech genomen. Maar voordat ze terug kon keren naar het hiernamaals werd ze benaderd door haar vaders geest en werd gewaarschuwd over Gargos. Met een nieuwe missie en een gezuiverde ziel vecht ze tegen Gargos.

Hisako kwam officeel uit op 17 Maart.


Horizon Zero Dawn 2.6 Miljoen keer verkocht


Guerilla Games’ Horizon Zero Dawn is al 2.6 miljoen keer verkocht. Dat heeft Sony bekendgemaakt. dit aantal geldt voor de digitale en fysieke kopieen.  Dit is de snelst verkopende PS4 IP en de bestverkopende Guerilla titel.

Ook is het bevestigd dat het verhaal wordt uitgebreid met DLC, maar er zijn nog geen verder details onthuld.


Youtuber Kan Zeven Jaar Cel Krijgen om Pokemon Go


Het laatste verhaal van deze recap gaat over de Rusissche Youtuber Ruslan Sokolovsky. Sokolovsky kan mogelijk de cel in gaan omdat hij Pokemon Go speelde in de Kerk van Alle Heiligen in Ekaterinburg in augustus vorig jaar.

De video werd als extremistisch beschouwd en al vrij snel werd Ruslan gearresteerd en aangeklaagd voor haatzaaien en het beledigen van het geloof. Zijn proces begon vorige week maandag. Als hij wordt veroordeeld kan hij zeven jaar cel krijgen.

bekijk het volledige verhaal op Heatstreet.