Gaming News Recap Week 20: Scalebound, Sonic Forces en meer

Sonic Forces

Welkom bij de recap van week 20. Jaja ik weet het, de verhalen zijn ondertussen oud nieuws, maar toch wil ik er nog graag over schrijven. Misschien leef je onder een rots en heb je het gaming nieuws niet bijgehouden en that’s where I come in. Week 20 bleek een goede nieuwsweek te zijn voor ons gamers. We gaan het onder andere hebben over Sega’s plannen voor hun oude IP’s, Sonic Forces, Scalebound, South Park: The Fractured But Whole en Splatoon 2


Sonic Forces Introduceert Custom Character


De Sonic fandom staat bekend om twee dingen. 1 Ze zijn super kritisch en 2, ze maken graag hun eigen originele characters. Sega heeft dit blijkbaar ook gemerkt want in Sonic Forces kun je voor het eerst je eigen character maken die samen met de twee sonics vecht tegen Dr Eggman.

In de nieuwste trailer van Sonic Forces is te zien dat je je eigen custom hero kunt maken. Er zijn in totaal zeven verschillende soorten helden, elk type heeft een unieke skill.

  • Beer – Blaast vijanden weg met een doelzoekende aanval
  • Vogel – Bezit een double jump
  • Kat – Behoudt één ring wanneer je geraakt wordt door een vijand
  • Hond – Wanneer je doodgaat herstart je met vijf ringen
  • Hedgehog – Verzamel ringen wanneer je aangevallen wordt
  • Konijn – Is langer onschadelijk na damage te hebben ontvangen
  • Wolf – Trekt automatisch ringen aan wanneer je in de buurt komt.

Sonic Forces komt eind dit jaar uit voor de Playstation 4, Xbox One en de Nintendo Switch.

Bekijk hieronder de trailer.


Sega Wil Klassieke IP’S Nieuw Leven Inblazen


Sega is van plan om hun oude franchises weer nieuw leven in te blazen. Dat heeft het bedrijf laten weten in hun meest recente investeringsrapport.

In Sega’s road to 2020 Presentatie laat het bedrijf weten dat ze een “revival of major IP’s” aan het plannen zijn. Welke games of franchises dit zijn is nog niet bekend. Wat ik zeker zou willen zien is een nieuwe Shinobi game, een Pantzer Dragoon sequel of een Gunstar Heroes Sequel.

Sega maakte  heel wat gamers blij door dit jaar PlatinumGames cult classics Bayonetta en Vanquish naar de PC te porten. Maarja we zullen maar moeten afwachten welke franchises Sega terug zal brengen.

Een gedetailleerder verhaal is te vinden op Gamespot.


Scalebound Mogelijk Nog In Ontwikkeling


Over PlatinumGames gesproken (goede segway of niet ?) Het gerucht gaat dat Scalebound misschien nog in ontwikkeling is. De Action-RPG was oorspronkelijk in ontwikkeling bij PlatinumGames, maar werd in januari geannuleerd door Microsoft.

Er werd al gespeculeerd dat Microsoft zelf de ontwikkeling van Scalebound heeft overgenomen. En aangezien Microsoft eerder deze maand de rechten van Scalebound heeft verlengd is dit gerucht nog best aannemelijk.

Natuurlijk is dit nog maar een gerucht, maar hopelijk is dit niet het einde voor Scalebound.


Dreadnought Nu in Open Beta


De pc-versie van free-to-play Spaceshooter Dreadnought is nu beschikbaar in open bèta. Ontwikkelaar Yager heeft meteen een mooie trailer uitgegeven. Het is nog niet bekend wanneer de game officieel uit zal komen of wanneer de Playstation 4 beta versie uitkomt.

Bekijk hieronder de trailer.


South Park: The Fractured But Whole Komt Uit In Oktober


Na meerdere malen te zijn uitgesteld staat een release datum nu eindelijk vast. South Park: The Fractured But Whole komt 17 oktober van dit jaar uit. Dat heeft Ubisoft officieel bevestigd.

De game komt nog steeds uit voor de PC, Xbox One en de PS4. Als je de game pre-ordert dan krijg je The Stick of Truth er gratis bij. Ook krijg je Towelie als in-game assistent bij de pre order.


Splatoon 2 Wordt Gebundeld Met Nintendo Switch


Na het succes van de eerste Splatoon wil Nintendo natuurlijk flink inspelen op de populariteit van de serie. Daarom zal Nintendo Splatoon 2 bundelen met de Nintendo Switch.

In Europa komt er een Nintendo Switch Splatoon 2 bundel (neon blue/red), met een downloadcode voor de game. Ook komt er een Pro Controller Splatoon 2 Edition (neon pink/green + ink-splat design) en een Switch Carrying Case Splatoon 2 Edition (+ screenprotector). Deze bundel en accessoires zijn allemaal verkrijgbaar op 21 juli.


Blizzard Viert Jaar 1 Overwatch


Overwatch lanceerde vorig jaar op 24 mei en dat laat Blizzard uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Ze hebben een filmpje in elkaar gezet met de hoogtepunten van het afgelopen jaar: events, nieuwe heroes, nieuwe maps, fanart, eSports en meer. Het filmpje kun je hieronder bekijken.

Tegelijkertijd kondigt Blizzard het Overwatch Anniversary event aan, wat zal lopen van 23 mei tot en met 12 juni. Hier zijn verder nog geen details over bekendgemaakt, dus wat ons precies te wachten staat is nog even geheim.

bekijk hieronder de trailer

Bron: Fok.nl