Gaming News Recap Week 16, Injustice 2, Rocket League, Virtual Rick-ality en meer

Rick and Morty: Virtual Rick-ality

Het is zondag en dat betekent weer een nieuwe recap. Net als vorige week is er weer een hoop nieuws. Deze week hebben we nieuws over de nieuwe Rick and Morty VR game, Crytek studios, Injustice 2, Rocket League, en een leuk onderzoek over gamers.


Crytek Shanghai Studio Sluit haar Deuren


Crytek’s Shanghai studio moet haar deuren sluiten. De reden hiervoor is omdat het bedrijf de huur niet meer kon betalen.

Volgens Niko Partners analist Daniel Ahmad moest Crytek Shanghai haar deuren sluiten nadat ze de huur niet meer konden betalen en door de eigenaar het gebouw uit werden gezet. Ook kon Crytek hun werknemers niet meer betalen. De werknemers waren al sinds september 2016 niks meer betaald, terwijl dat wel beloofd was.

Crytek Shanghai opende in augustus 2012 en werkte voornamelijk aan hun bekende Cryengine, die werd gebruikt voor de Crysis games. Vreemd genoeg is Crytek Shanghai volgens hun officiele website nog steeds actief, terwijl het kantoor volgens wikipedia al in 2016 is gesloten.

Een medewerker van Crytek heeft gepost in de /r/gaming subreddit, Zijn verhaal komt overeen met de beweringen van Ahmad.


Brainiac en Poison Ivy Komen Naar Injustice 2


Er kwamen deze week twee trailers uit voor Injustice 2. De eerste was de trailer van Poison Ivy en de tweede trailer was van Brainiac en de Shattered Alliance.

De Poison Ivy trailer is een simpele character trailer van mevrouw Isley herself. In de trailer is te zien hoe ze haar plantkrachten combineert met haar eigen unieke vechtstijl. Bane, Robin en Catwoman zijn deze week aan de beurt om afgetuigd te worden door Ivy.

De tweede trailer is het vijfde deel van de Shattered Alliances serie. De trailer onthult dat Brainiac achter het conflict tussen de helden zit. Brainiac verzamelt werelden, en is van plan de aarde te vernietigen en de steden te verzamelen door ze te krimpen en in flessen te bewaren.

Injustice 2 komt 16 mei uit voor de PS4 en Xbox One.


GTA: Online Krijgt Nieuwe Tiny Racers Game Mode


GTA: komt met een nieuwe game modus genaamd Tiny Racers. Tiny Racers heeft net als de eerste twee GTA games een top down perspectief.

De Tiny Racers modus komt 25 april uit

Bekijk hieronder de trailer.


Rocket League wordt free-to-play in China


Psyonix gaat Samenwerken met Tencent om Rocket League uit te brengen in China. De game wordt in tegenstelling tot andere landen free-to-play in China. De chinese Rocket League is hier te vinden.

Rocket League China


Ubisoft Opent twee Nieuwe Studios


Franse developer Ubisoft, bekend van de Assassin’s Creed en Rayman games, gaan dit jaar twee nieuwe development studios in Europa openen.

De eerste studio zal in Berlijn openen en zal samen met Blue Byte werken aan een ”onaangekondigde AAA project.” Blue Byte werkte samenmet Ubisoft Montreal aan de ontwikkeling van For Honor en Rainbow Six Siege.

De tweede studio heet Ubisoft Bordeaux zal opereren van Bordeaux, zuid-west Frankrijk en zal samenwerken met Ubisofts andere studio’s in Frankrijk, zoals de studios in Parijs, Annnency en Montpellier. Deze studios zijn onder andera verantwoordelijk voor Ghost Recon: Wildlands en Steep.

De volledige details zijn te vinden op het blog van Ubisoft.


Rick and Morty Virtual Rick-ality release


Ricky Ticky Taffy Biatch! Rick and Morty: Virtual Rick-ality werd deze week uitgebracht voor de HTC Vive en de Oculus Rift.

De game is gebaseerd op de populaire animatie serie Rick and Morty, wiens derde seizoen deze maand in premiere ging. Justin Roiland, co-creator en stem van Rick en Morty, heeft geholpen met het ontwikkelen van de game, onder andere met de voice acting.

In de game switch je tussen verschillende avonturen door DVD’s af te spelen in Morty’s woonkamer. In Virtual Rick-ality kruip je in de rol van Morty, de game speelt zich af in het laboratorium in Rick’s garage.

Virtual Rick-ality zal fans van de serie wel zoet houden tot de serie weer verdergat in de zomer. Pickle Riiick!!.

 


De Gemiddelde Gamer is 35 Jaar Oud Volgens ESA


De Entertainment Software Association heeft een onderzoek online gezet over gamers en gamegedrag, met een aantal interessante bevindingen. Het blijkt dat de gemiddelde Amerikanse gamer 35 jaar oud is. Ook blijkt het dat vrouwen vanaf 18 jaar 31% van de gaming populatie zijn. Terwijl jongens onder de 18 jaar slechts 18% van de populatie zijn. Natuurlijk zijn de vrouwen in dit geval een veel bredere doelgroep, maar het is toch interessant om te zien dat het verschil toch relatief groot is.

Het volledige onderzoek kun je hier vinden. Ik raad het jullie zeker aan om het te lezen!