Gaming News Recap: Jontron, Destiny 2 en Nintendo Switch

Jontron

Oke oke ik ben wat laat deze week, maar ik heb een goede reden. Het zal jullie natuurlijk een zorg zijn dus we gaan gewoon door naar de recap. Deze week hebben we nieuws over de Nintendo Switch, Breath of the Wild, Destiny 2 en de youtuber Jontron.


Jontron Wordt Geschrapt van Yooka-Laylee


Playtonic, de publisher van de opkomende game Yooka-Laylee heeft de Youtuber Jontron’s spreekrol verwijderd van de game.

Jontron raakte in opspraak nadat hij controversiele dingen zei na een debat over immigratie met de streamer Destiny. zijn uitspraken werden hevig bekritiseerd door diverse media outlets zoals Gizmodo en Polygon, die hem voor racist uitmaakte. Nadat Playtonic hier lucht van kreeg werd Jontrons gastrol compleet verwijderd van de game.

Playtonic zei in een statement aan gameindustry.biz: “JonTron is a talented video presenter who we were initially, two years ago, happy to include as a voice contributor in our game. However, in light of his recent personal viewpoints we have made the decision to remove JonTron’s inclusion in the game via a forthcoming content update. We would like to make absolutely clear that we do not endorse or support JonTron’s personal viewpoints and that, as an external fan contributor, he does not represent Playtonic in any capacity. Playtonic is a studio that celebrates diversity in all forms and strives to make games that everyone can enjoy. As such, we deeply regret any implied association that could make players feel anything but 100% comfortable in our game worlds, or distract from the incredible goodwill and love shown by our fans and Kickstarter backers.”


Zelda Fan Runt huis met Ocarina


Ja je leest het goed. Youtuber Sufficiently Advanced kan met behulp van zijn ocarina zijn hele huishouden doen. Hij kan er deuren mee openen, zijn planten water geven en zelfs zijn telefoon vinden. Dit allemaal met een Raspberry Pi en een paar gadgets. bekijk hieronder de video.


Zelda: Breath of the Wild Draait Beter op de PC


Cemu, een team van programmeurs heeft het een paar weken geleden voor elkaar gekregen om The Legend of Zelda: Breath of the Wild op een PC te laten draaien. Nu is het ze gelukt om de game wat soepeler te laten draaien. De eerste versie draaide op 10 fps. En in deze versie is het heel wat hoger.


Nintendo Fixt Joy-Con Problemen


Het is geen geheim dat de Switch bij de launch een paar problemen had. De twee grootste problemen waren dat de docks de schermen beschadigden en dat de linker Joy-Con controller niet goed werkte. Dat tweede probleem heeft Nintendo weten te fixen. Ook lieten ze weten dat de nieuwe exemplaren dat probleem niet meer zullen hebben. Als je problemen hebt met je Joy-Con dan zal Nintendo het voor je maken.


Cheetah Komt Naar Injustice 2


Wonder Womans aartsvijand Cheetah Komt  naar Injustice 2. De nieuwe trailer werd op 20 onthuld. In de trailer neemt Cheetah het op tegen Deadshot, Robin en natuurlijk ook Wonder Woman en geeft ze er alle drie flink van langs. Injustice 2 komt 18 mei uit voor de Playstation 4 en Xbox One. Bekijk hieronder de trailer.


Destiny 2 Officieel Onthuld


Bungie heeft officieel bevestigd via een tweet dat Destiny 2 eraan komt. Een week eerder was er al een poster gelekt van de game, die trouwens ook een releasedatum bevatte van 8 september. Of dat klopt is nog niet bekend, maar wel weten we dat Destiny 2 eraan komt.

Ook is ondertussen de eerste teaser trailer verschenen.


Red Vs Blue Seizoen 15 Komt Eraan


Red vs Blue sezoen 15 komt er binnenkort aan. Roosterteeth heeft het officieel bevestigd op 24 maart via hun social media door middel van een trailer. De trailer is een complete onverkorte (maar toch verkorte) verhaal van de serie tot nu toe en wordt verteld door Jason Stevens, (omdat hij klinkt als Morgan Freeman).

Red vs Blue is een machinima serie gemaakt door Roosterteeth en is gebaseerd op de Halo franchise. De show begon in 2003 en zou oorspronkelijk maar uit zes afleveringen bestaan. Maar de show werd zo populair dat het nu al 15 seizoenen bestaat en is tevens een van de meest bekende machinima series.

Red vs Blue seizoen 15 zal 2 april in premiere gaan. Bekijk hieronder de trailer