Gaming News Recap Week 17, Nintendo 2DS XL, Injustice 2, en meer

Sorry voor het gebrek aan updates de laatste paar dagen. Om de een of andere reden was mijn IP adres geblokkeerd, waardoor ik geen toegang meer had tot de site. Maar who cares, we zijn weer terug met een nieuwe recap. Deze week was er niet super veel nieuws, maar wel een aantal interessante announcements. Deze week hebben we nieuws over Injustice 2, de nieuwe Nintendo 2DS, Marvel vs Capcom: Infinite, Anita Sarkeesian en meer.


Nintendo Kondigt de New Nintendo 2DS XL Aan


Nintendo heeft vrijdag officieel de New Nintendo 2DS aangekondigd. De handheld zal 28 juli in Europa uitkomen samen met drie nieuwe 3DS Games. Hey! PIKMIN, Miitopia en Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren? In tegenstelling tot de Nintendo 2DS klapt het scherm van New Nintendo 2DS XL op dezelfde manier open als de 3DS XL. Ook is het systeem compleet compatible met alle DS, Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS games. Bovendien zit er een ingebouwde NFC-sensor in, zodat je amiibo-kaarten en -figuurtjes met het systeem kunt gebruiken.

bekijk hieronder de trailer .


Nieuwe Vechter Helix Komt Naar ARMS


Nintendo heeft een nieuwe vechter aangekondigd voor de boksgame ARMS. De character heet Helix en lijkt een beetje op Flubber met armen in de vorm van een dubbele Helix (vandaar de naam).

ARMS komt 16 juni uit voor de Nintendo Switch.

Bekijk hieronder de trailer.


Marvel vs Capcom: Infinite


Deze week kwam er veel nieuwe info uit over Marvel vs Capcom: Infintite. Met name over de gameplay en meer over het verhaal. De eerste story trailer onthult dat Ultron en Sigma zijn gefuseerd tot Ultron Sigma om de Marvel en capcom universums te vernietigen en hun eigen wereld te scheppen. De nadruk zal in dit deel veel meer op het verhaal liggen dan alleen maar de gameplay. Ook zal worden uitgelegd hoe de twee werelden samen zijn gekomen.

Qua gameplay is er ook veel veranderd. Wesley Yin-Poole van Eurogamer meldt de game veel toegankelijker dan de vorige delen is.

de layout van de knoppen is veranderd. In plaats van een light, medium en heavy setup is er nu een light, heavy infinity en switch button. Ook kun je een ground combo naar een air combo doen door simpelweg light punch te mashen. Voor een level 1 hyper combo hoef je alleen nog maar heavy punch en heavy kick in te drukken.

De toegankelijkheid maakt de game aantrekkelijker voor de casual gamer, maar het nadeel is dat gameplay mogelijk wel minder diepgang zal hebben. Maar de game ziet er in ieder geval wel prachtig uit. Marvel vs Capcom: Infinite komt 19 september uit voor de PS4, Xbox One en PC.

Bekijk hieronder de gameplay trailer.


De Blob Komt Naar PC


De Blob is deze week uitgekomen op de PC. De game kwam oorspronkelijk in 2008 uit voor de Wii, maar is sinds vrijdag ook op de PC te spelen. Het spel is verkrijgbaar voor Steam en de GOG .

In De Blob is het aan jou om de wereld weer van kleur te voorzien.

Bekijk hieronder de trailer.


Injustice 2


Er is deze week een hoop nieuws uitgekomen over Injustice 2. Eerder deze week kwamen twee character trailers uit. Eentje van Darkseid, en eentje van The Joker.

Niemand was verrast dat The Clown Prince of Crime ook in Injustice 2 zou verschijnen. Zijn bekende arsenaal zoals de koevoet, joy buzzer, en neppistool zijn ook weer aanwezig. Alleen zijn looks zijn wel een beetje veranderd.

De tweede character trailer is die van Darkseid, de heerser van Apokalips. Het was al een tijdje bekend dat Darkseid in de game voor zou komen. Je krijgt Darkseid gratis bij een pre-order van de game. Maar genoeg daarover, check de trailer.

Als je Injustice 2 op je smartphone wilt spelen en je geeft het aan, dan krijg je Catwoman als pre-register bonus. Je kunt de smartphone versie pre-registreren.

En Last but not least heeft Injustice 2 ook een Multiverse-modus waat je loot en xp kunt verdienen. IGN heeft de nieuwe modus al gespeeld (en natuurlijk is er een video van.)


Genyo Takedo Gaat na 45 Jaar Nintendo met Pensioen


Genyo Takeda gaat na 45 jaar bij Nintendo pensioneren. Hij heeft donderdag zijn pensioen aangekondigd van het raad van bestuur.

Takeda werkte sinds 1972 al bij Nintendo en ontwierp voornamelijk hardware en games voor het bedrijf. Hij ontwierp onder andere Punch-out en Nintendo’s eerste game, EVR Race. Satoru Iwata beschreef Takeda als Nintendo’s ”eerste game designer.” Ook was hij de lead designer voor de Wii console.

Na de dood van Nintendo’s president Satoru Iwata werd hij samen met Shigeru Miyamoto als Representative Director of Nintendo benoemd, tot Tatsumi Kimishima de rol van president overnam.

Oh ja bijna vergeten. Anita Sarkeesian stopt met haar tropes vs Women in Video Games series. And nothing of value was lost.