Gaming Recap week 9, Nintendo Switch Launch, Overwatch en meer

Horizon Zero dawn gaming recap

Deze week was weer een bijzondere week voor gamers. De Nintendo Switch is eindelijk uitgekomen, met de langverwachte Legend of Zelda game als launchtitel. En er komt een Sleeping Dogs film uit. Hier volgt een recap van het gaming news van deze week.


Nintendo Switch Lanceert Wereldwijd

We beginnen de recap met het grootste nieuws. De Nintendo Switch is vrijdag wereldwijd uitgebracht. De Switch is een hybride console. het kan zowel als een console en een handheld worden gespeeld. Een ander uniek aspect van de Switch is dat het geen CD’s, maar kleine cartridges gebruikt. Oh en maak je geen zorgen dat je kleine het in gaat slikken, ze smaken namelijk verschrikkelijk. De console werd onder andere gelanceerd met The Legend of Zelda: Breath of the Wild (een absolute must buy) en Super Bomberman R. Meer info over de switch kun je hier lezen.


Nintendo 64 is 20 Jaar


De Nintendo 64 is woensdag 20 jaar geworden. De console kwam in Europa op 1 maart 1997 uit. De console staat bekend om zijn geweldige games zoals: Super Mario 64, The Legend of Zelda: Majora’s Mask, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Golden Eye 007, Mario Kart 64 Conker’s Bad Fur Day en de Banjo Kazooie games.


Speedrunner Verslaat Alle NES Games


Nog meer nieuws op het Nintendo front. Twitch Streamer TheMexicanRunner heeft een milestone bereikt. Hij is de eerste persoon die alle gelicenseerde NES games heeft uitgespeeld. Dit kostte hem in totaal bijna 3500 uur (ongeveer 4,5 maand) over een periode van 3 jaar. In zijn laatste twitch stream verslaat hij de laatste game van zijn marathon. bekijk hieronder de stream.

https://www.twitch.tv/videos/124943871


Donnie Yen krijgt rol in Sleeping Dogs Film


Ja het is waar, er komt een Sleeping Dogs film uit, en Donnie Yen, de acteur die Ip-Man speelde in de gelijknamige films, heeft er een rol in. Het is nog niet bekend of hij de hoofdrol heeft.

De film wordt geproduceerd door Original Film en DJ2 Entertainment onder begeleiding van Neil Moritz.

Sleeping Dogs gaat over een undercoveragent Wei Shen wiens taak het is om een gevaarlijke triade te ontmantelen. Of de film het zelfde verhaal zal hebben is nog onbekend, maar de kans is groot van wel.


Horizon Zero Dawn Gereleast


Nu wat nieuws van Nederlandse bodem. Guerilla Games Horizon Zero Dawn is deze week uitgekomen voor de Playstation 4. De hype voor de game was enorm, en Guerilla delivers.

Horizon Zero Dawn is een Action RPG. De game speelt zich af in het jaar 3000. De makers hebben een wereld gecreëerd waarin de beschaving zoals wij die kennen is vergaan. D. De overgebleven mensen leven met primitieve middelen in stammen en de wereld om hen heen wordt bevolkt door reusachtige robots die alleen bekend staan als ”Machines”. De hoofdpersoon Aloy trekt de wereld in om te ontdekken hoe deze wereld is ontstaan en om te ontdekken wat er met haar ouders is gebeurd. bekijk hieronder de launch trailer.


Eddy Gordo Speelbaar in Tekken 7


Bandai Namco heeft onthuld dat Eddy Gordo terug zal keren naar Tekken 7. De Capoeira vechter maakte zijn debuut in Tekken 3 en is sindsdien in elke Tekken game verschenen. Tekken 7 zal vanaf 2 juni 2017 verkrijgbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox en pc via Steam. Als je pre-ordert krijg je Eliza, de beruchte vampier uit Tekken Revolution er gratis bij.


Riot Games Wint Scripting Rechtzaak


Riot Games, de makers van de populaire MOBA league of Legends heeft 10 miljoen euro gewonnen in een rechtzaak tegen scripting en botting service LeagueSharp. de twee bedrijven kwamen tot een schikking ter voordeel van Riot.

Het begon allemaal in 2016 nadat Riot een DMCA klacht indiende tegen LeagueSharp. Het bedrijf verkocht namelijk abonnementen van 15 dollar per maand voor hacks en tools. En voor 50 dollar kreeg je zelfs toegang tot bots om te gebruiken in LoL.

De drie Duitse hackers bleken moeilijk te vervolgen te zijn. Ze waren een lege vennootschap begonnen om zo aan vervolging te ontsnappen. Toen dat echter niet werkte hackte LeagueSharp in de database in Riot Games en probeerde Riot te chanteren met de persoonlijke informatie van een van hun medewerkers. De zaak eindigde in een schikking van 10 miljoen dollar voor Riot. Ook moest Leaguesharp afstand doen van hun website en software. Natuurlijk is het trio ook verbannen van League of Legends. Bekijk het complete verhaal op Techraptor.


No Man’s Sky Wint Award voor Innovatie op GDC 2017


We eindigen de recap met een bizar verhaal. No Man’s Sky heeft een award voor Innovatie gewonnen op het Game Developers Conference dit jaar. het is vanzelfsprekend dat de keuze niet bepaald goed ontvangen werd.

No Man’s sky wordt beschouwd als een van de meest teleurstellende games van 2016. Dit is vooral vanwege Sean Murray’s valse beloftes en bedrieglijke marketing.

Gamers haatten No Man’s sky en Sean Murray s reputatie was in 1 klap vernietigd. Maar toch kreeg de game nog een award voor innovatie, over Inside, The Witness, Firewatch en Pokemon Go. De keuze werd ook belachelijk gemaakt op Twitter.

En dat was de recap weer van deze week.