Gaming News Recap Week 13: Mad Catz, Zelda Patch en Meer

Mad Catz R.A.T

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de site geupdatet heb, maar nu ben ik weer terug met een nieuwe recap (van week 13). Voor week 13 hebben we nieuws over Palmer Luckey, Injustice 2, Mad Catz, en natuurlijk Breath of the Wild.


Bonus-aflevering The Making Of: Breath of the Wild


Er is een bonus aflevering verschenen van The Making of: Breath of the Wild. Nintendo had een aantal weken geleden drie video’s uitgebracht waar ze over het ontwikkelingsproces van de game praten. De video is hieronder te bekijken.


Zelda: Breath of the Wild Patch fixt Framerate op Switch


Nog meer goed Zelda nieuws. Er is een patch uitgebracht die de framerate problemen verhelpt voor de nintendo switch versie.

Breath of the Wild is een geweldige game, maar een van de (weinige) kritieken over de game waren de framerate drops. De drops kwamen het meest voor als je aankwam in Kakariko Village of Hateno Village. Of als er teveel vijanden op het scherm verschenen (bij mij bevroor soms het hele scherm voor een seconde). De video hieronder laat de framerateverschillen goed zien.


Scarecrow en Captain Cold Komen Naar Injustice 2


DC Entertainment en Warner Bros hebben een nieuwe Injustice 2 trailer online gezet genaamd ‘It’s Good to be Bad’. De trailer onthult Flash Vijanden Gorilla Grodd, Captain Cold en Batman’s vijanden Bane en Scarecrow.

Bekijk hieronder de trailer. (Let niet op de spelfout in de titel)


Tequila Works Kondigt Murder Mystery game The Invisible Hours Aan


Tequila Works, de ontwikkelaars van de puzzelgame Rime, hebben aangekondigd dat ze aan een nieuw project werken. Het project heet The Invisible Hours en is een VR Murder Mystery game.  Het spel speelt zich af in een oud huis met zeven gasten en is deels gebaseerd op de dood van Nikola Tesla.

The Invisible Hours is vergelijkbaar met het bordspel Cluedo. Alle gasten hebben hun eigen achtergronden en alibi’s. The Invisible Hours komt uit voor de Oculus Rift, HTC Vive, en de Playstation VR. Er is nog geen releasedatum bekend.

Bekijk hieronder de trailer.


Palmer Luckey Verlaat Facebook


Palmer Luckey, Ook wel bekend als de oprichter van Oculus VR, gaat weg bij Facebook. In 2014 werd Oculus VR een onderdeel van Facebook, een deal van ruim 2 miljard dollar.

UploadVr was de eerste site die het nieuws over Luckey meldde. Hoewel Facebook niet wil zeggen of het vertrek vrijwillig was, zegt het in een verklaring dat Palmer ‘ontzettend gemist gaat worden’ en dat ‘zijn bijdragen veel verder reiken dan alleen Oculus’.

Vorig jaar kwam Palmer in opspraak nadat het bleek dat hij doneerde aan een pro trump organisatie die anti Hillary banners maakte. Dit stond de media niet aan en leidde tot een boycott, terugtrekkingen en een groot aantal media-artikelen waar Luckey flink door het slijk werd gehaald.

Een aantal maanden later werd Oculus ook nog eens met succes aangeklaagd voor copyright schending. De jury legde Facebook een boete op van 500 miljoen dollar.

Oculus Rift


Mad Catz is Failliet


Mad Catz, een van de meest bekende gaminghardware bedrijven sluit na bijna 30 jaar haar deuren. Het bedrijf stond bekend om hun gaming hardware zoals controllers, headsets en gamingmuizen zoals de R.A.T.

De problemen begonnen vorig jaar al. Toen moest het bedrijf 37 procent van hun personeel ontslaan vanwege tegenvallende cijfers. En nadat de sales van Rock Band 4 (waarvan zij de medeuitgever waren) ook tegenvielen kon het bedrijf alleen maar faillissement aanvragen.

“De raad van bestuur heeft besloten om vrijwillig faillissement aan te vragen na verscheidene alternatieven te hebben overwogen. Vanwege een gebrek aan interesse dienen er zich geen partijen aan voor een mogelijke overname, dus is faillissement helaas de enige optie”, zo luidt het statement van Mad Catz.

R.A.T


PETA Klaagt MILK Minigame in 1-2-Switch


Het laatste verhaal van de recap is een leuke. PETA heeft kritiek geuit op de koeienmelk minigame in 1-2-switch. Nee echt waar. Ingrid Newkirk, voorzitter van PETA, bekritiseert Nintendo voor het gebrek aan realisme in de minigame en dat ze de mishandeling van het koeienmelken uit de game hebben gehaald.

“Om het koeien melken wat accurater te maken, zou 1-2-Switch alle facetten moeten laten zien, waaronder de gewelddadige inseminatie van koeien die plaatsvindt op het ‘verkrachtingsrek’ zoals het in de industrie genoemd wordt. Of hoe kalfjes bij hun moeder weggetrokken worden waarna de moeder nog dagenlang zal roepen om haar jong. Misschien moeten ze dat geluid in de game stoppen om mensen die melk drinken eraan te herinneren dat ze dit soort dingen faciliteren?”

PETA heeft wel vaker van dit soort klachten ingediend, (vreemd genoeg meestal bij Nintendo). En maakten zelfs parodieen van hun games. Zoals Mario Kills Tanooki en Pokemon Black and Blue.

En dat was de recap van week 13. Morgen volgt de recap van week 14 en dan zijn we weer helemaal bij.