Gaming news Recap week 19: H3H3, Rime, God of War, Leeroy Jenkins en meer

Ik ben weer terug van weggeweest en heb weer heel wat nieuws voor jullie. Maar voor ik begin wil ik toch wat schrijven over het nieuws dat ik de afgelopen dagen gemist heb. E3 komt steeds dichterbij en dat betekent dat er een absolute goudmijn aan gaming nieuws aankomt. Anyways laten we eerst beginnen met het nieuws van week 19.


Parappa en Gitaroo Man makers Komen met Nieuwe Rhythm Game


De makers van Parappa the Rapper en Gitaroo Man gaan samen een nieuwe rhythm game maken genaamd, Project Rap Rabbit.

Masaya Matsuura (Parappa the Rapper) en  Keiichi Yano (Gitaroo Man) werken samen aan de nieuwe game, die wordt beschreven als een ”rhythm-action adventure.” Het team heeft een website, twitterpagina en een facebook pagina opgezet om de game te promoten. Ook hebben ze een korte teasertrailer online gezet op youtube.


Rime Komt toch voor de Normale Prijs Naar De Nintendo Switch


Puzzelgame Rime komt deze maand uit voor de Playstation 4 Pc en Xbox One. De game komt uit voor de Nintendo Switch, waar een kleine kleine controverse over ontstond.

De Nintendo Switch versie werd aangekondigd met een hogere prijs dan de andere versies. De Switch versie zou 44,99 euro kosten, terwijl de andere versies 10 euro goedkoper waren. Volgens Greybox was de hogere prijs vanwege de extra ontwikkelings en publiceerkosten, maar daar was de community niet bepaald blij mee.

Als reactie op de kritiek verlaagde Greybox de prijs van switch versie naar dezelfde prijs als de andere versies. De fysieke versie van de game zal nog wel 44,99 kosten, maar zal wel gepaard worden met de digitale soundtrack van de game.

Rime zal 26 mei uitkomen op PC, Playstation 4 en Xbox One. De Switch versie komt in het derde kwartaal van dit uit.


Overkill releast Ethan And Hila Character Pack


Overkill Software brengt een nieuwe DLC pack uit voor Payday 2. De DLC pack is gebaseerd op Ethan en Hila Klein van H3h3 productions. De opbrengsten van de DLC gaan allemaal naar H3H3 om ze te helpen met een voortgaande rechtszaak.

Ethan en Hila werden vorig jaar aangeklaagd door de youtuber Matthosszone. Matt Hoss beweerde dat ze onrechtmatig gebruik hadden gemaakt van zijn video in een parodie. Blijkbaar kon Matt hier niet om lachen en besloot hij het duo aan te klagen.

Aanvankelijk had youtuber Philip Defranco een Gofundme pagina opgestart om het duo te helpen met de juridische kosten. De campagne was een succes en haalde 170000 dollar op. Maar omdat de kosten voor de rechtszaak enorm opliepen (tot bijna 50000 dollar per maand) besloot ook Overkill software het duo te steunen door een H3H3 Dlc pack te verkopen voor 4,99. Alle opbrengsten gaan direct naar H3H3 productions. Papa bless Overkill!


Konami en Maradona Hebben Verschillen Opgelost


Het lijkt erop dat Maradona niet meer van plan is om Konami aan te klagen. Konami heeft eenschikking met de voetballer weten te stellen voor een onbekend bedrag.

Hoe hoog dit bedrag was is niet bekendgemaakt, maar het moet wel een hele mooie som zijn geweest. Maradona is nu de ambassadeur van Pro Evolution Soccer tot en met 2020. Hij wordt ook het gezicht van de komende drie promotiecampagnes van de game. Maradona heeft gezegd een deel van het geld te besteden aan het verbeteren van voetbalvelden in de arme gedeelten van Argentinië.


Nieuwe God of War Game Komt In 2018


De nieuwe God of War game komt misschien uit in 2018. Althans, dat beweerde de inmiddels verwijderde twitter-omschrijving van Christopher Judge, de stemacteur van Kratos.

De nieuwe God of War werd vorig jaar Tijdens E3 aangekondigd en we kregen meteen een gameplay trailer te zien. Kratos looks zijn ook veranderd, hij heeft nu een volle baard. Bekijk hieronder de trailer.


Nieuwe Bioware game Uitgesteld


EA laat weten dat het nieuwe project van Bioware wordt uitgesteld tot het volgende fiscale jaar. Dat jaar loopt van april 2018 tot maart 2019.

EA liet eerder nog weten dat de nieuwe IP volgend jaar maart uit zou komen. Maar EA heeft de  game uitgesteld om ‘de ontregelende sociale aspecten van de game uit te breiden.’

Volgens EA-Baas Andrew Wilson is de game niet uitgesteld vanwege de reactie op Mass Effect: Andromeda. Volgens de topman hebben het uitstel en de gebeurtenissen rondom Andromeda ‘helemaal niks met elkaar te maken.’


Leeroy Jenkins Bestaat 12 Jaar


De legendarische world of warcraft meme Leeroy Jenkins bestaat nu 12 jaar. De bekende video waarin een World of Warcraft speler hals over kop het slagveld op rent met zijn legendarische strijdkreet “Time’s up, let’s do this!LEEEEROY JENKINS!!!!!! ” is wereldwijd bekend. Bekijk hieronder de video.