Nintendo NX Officieel Onthuld

0

Na de vele geruchten is het dan eindelijk zover. De Nintendo NX is nu eindelijk officieel onthuld.

Nintendo heeft vandaag om 16:00 officieel een trailer uitgebracht voor hun nieuwe console. De console heet de Nintendo Switch, voorheen bekend onder de codenaam NX.

De Nintendo Switch is een hybride console. Het kan gespeeld worden op de televisie en als een handheld. De handheld wordt met een speciale dock op de tv aangesloten.

Als je de switch uit zijn dock haalt kun je er twee controllerdelen op aansluiten om er een handheld van te maken, het speelt dan net als de Wii U Gamepad. De Controllerdelen kunnen ook los worden gebruikt om spellen te spelen. De controllerheflten kunnen zelfs door meerdere spelers gebruikt worden om te gamen.

Games voor de Switch worden geleverd op Cartridges in plaats van DVD’s.

De Nintendo Switch komt in maart 2017 uit. De prijs is nog niet bekend. Enkele games die uit zullen komen voor de Switch zijn Project Sonic, The Legend of Zelds: Breath of the Wild, The Elder Scrolls: Skyrim, Super Smash Bros 4 en Just Dance 2017.

Activision, Capcom, Bethesda, Bandai Namco, Electronic Arts, Square Enix en Ubisoft geven ook aan de Switch te ondersteunen.

Nintendo Switch

Bekijk hieronder de trailer

Geef een reactie