Nintendo Onthult Vier Nieuwe Fire Emblem Games

Geweldig nieuws voor de Fire Emblem Fans. De nieuwe Nintendo Direct presentatie, die wordt verteld door Yuri Lowenthal, heeft onthuld dat er maar liefst vier nieuwe Fire Emblem titels uit zullen komen.

De eerste game is Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. deze game is geinspireerd door de tweede game uit de serie, Fire Emblem Gaiden, die alleen in Japan uitkwam in 1992.  De hoofdpersonen zijn Alm en Celica, die verzeild zijn geraakt in een tragische oorlog die het continent Valentia verdeelt. Echoes bevat alle elementen die Gaiden zo uniek maakten. Free roaming, dungeons en flexibele character progression.

Shadows Of Valentia zal op 19 mei uitkomen voor de Nintendo 3DS systemen. Ook zullen er Amiibo’s uitkomen van Alm en Celica.

 

De tweede game die werd onthuld is een nieuwe Fire Emblem game voor de Switch. Er werd niet veel over onthuld, behalve dat het de eerste FE game is op de console sinds Radiant Dawn in 2007. De game komt uit in 2018.

de derde game is Fire Emblem Warriors, een crossover titel tussen Fire Emblem en Koei Tecmo’s Populaire Dynasty Warriors series. De game zal uitkomen in de herfst van 2017 voor de Nintendo Switch en de New Nintendo 3DS.

En tenslotte is er Fire Emblem heroes. Dit is de eerste FE game for smart devices en is een tactische RPG. Gevechten vinden plaats op een 8×6 grid en is ontworpen om op je smartphone te passen.

De game volgt net als de andere FE games het weapon triangle systeem. dat betekent dat 1 element altijd sterk is tegen een ander element. De tegenstanders zwakheden tegen hen gebruiken is dan ook essentieel.

Je hebt ook verschillende game modes waarmee je je characters kunt levelen, zoals de Training Tower, special Maps en Arena Duels.

FE: Heroes zal 2 februari beschikbaar zijn in de Google Play Store. De Iphone en Ipad bezitters moeten nog iets langer wachten.

bekijk hier onder de presentatie

Bron: Nintendo