Games, Specs en Meer Onthuld Tijdens Nintendo Switch Presentatie

(Artikel is geschreven door Romano Holtuin)

Dit weekend was het zover. We mochten eindelijk genieten van de presentatie van de Nintendo Switch. En wat een feest was dat! In de presentatie zijn een hele hoop feiten over de nieuwe Switch duidelijk geworden.

Sommige dingen wisten we al en andere zijn compleet nieuw! Hier een samenvatting van de Nintendo Switch presentatie.


De console


De Nintendo Switch is een hybride console. Hij is namelijk op meerdere manieren te gebruiken. Hier is een overzicht.

Homemode: Je verbindt de Switch met de TV via een HDMI kabel en kunt zo op tv spelen.

Table mode: Je haalt de switch uit de docking station en plaatst hem op de tafel en gebruikt de standaard. Handig voor wanneer je de tv thuis moet delen.

Handheld mode: Je klikt de controllers aan de zijkanten van de switch vast en kan de console nu als handheld gebruiken.


Besturing


De controller, beter bekend als de Joy-Con, lijkt visueel een beetje op de oude Sega Dreamcast controller. Maar het grote verschil zit in het feit dat je de zijkanten van de controller los kan klikken. Zo kun je onder andere de losse 2 controllers gebruiken voor motion control zoals op de Wii. Maar zijn beide helften ook te gebruiken als aparte joysticks om bijvoorbeeld multiplayer games te kunnen spelen. De controller heeft ook NFC waarmee je bijvoorbeeld AMIIBO’s kunt inscannen en een infrarood motion camera waarmee je onder andere afstanden en vormen kunt meten. Ook beschikt de controller over een gyroscoop en accelerometer. Tevens is er ook een pro joystick verkrijgbaar vergelijkbaar met die van de Wii U.


Multiplayer


En over multiplayer gesproken het is mogelijk om offline 8 Switches aan elkaar te verbinden. Zo is het mogelijk om samen met je vrienden te spelen in een kamer zonder gebruik te moeten maken van split screen. Er komt ook een betaalde online service vergelijkbaar met Xbox Live en PSN network.

Batterijduur: De batterijduur is ongeveer tussen de 2.5 en 6.5 uur, afhankelijk van het spel dat er gespeeld wordt. Al is de switch in table mode en handheld mode gewoon op te laden met een micro USB lader.


Line-up Launch


Tijdens de launch zullen er een aantal games beschikbaar zijn en hopelijk worden er de komende tijd meer titels aan toegevoegd.

– 1, 2, Switch

– The Legend of Zelda: Breath of the Wild

– Just Dance 2017

– Has Been Heroes

– Snipperclips

– Super Bomberman R

– Disgaea 5

– Puyo Puyo Tetris

– Rayman Legends

– Steep

– Skylanders: Imaginators

– I Am Setsuna

– Sonic Mania

 


Als laatste nog wat extra weetjes

De Nintendo Switch is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 3 maart. Prijs: De Nintendo Switch    zal ongeveer 330 euro kosten. Er is geen Region Lock meer, dus alle content voor de switch is universeel. De Switch is in de eerste instantie verkrijgbaar in 3 kleuren, donkergrijs, neonblauw en neonrood. De switch maakt gebruik van cartridges net als de Nintendo DS.

Bekijk hieronder de Nintendo Switch Presentatie.

Bron: Youtube