Red Dead Redemption Mod Na drie Jaar Afgesloten

Red Dead Redemption V

Een fan project om de Red Dead Redemption map in GTA 5 te modden is jammer genoeg afgesloten, Dat meldt Eurogamer vandaag. De mod, genaamd Red Dead Redemption V was al bijna drie jaar in ontwikkeling.

Vorige maand werden  er screenshots gepubliceerd die goed werden ontvangen. De beelden lieten zien dat de Westerse map Red Dead Redemption  met succes werd geport naar de GTA 5 Engine.

Vorige week vrijdag kwam de trailer uit, om vervolgens door Rockstar offline te worden gebracht. Dit was het begin van het einde voor het project.

”Ik weet dat het een bittere pil is om te slikken, maar zoals jullie misschien al hebben gemerkt is er contact met ons opgenomen, en moeten we helaas zeggen dat we stoppen met het project,” legt projectleider Mr Leisurewear uit in de gtaforums.

”Dus bedankt jongens, we waren zo blij om dit te zien, maar het gaat niet gebeuren, sorry :/ :/ :/”.

Leisure vertelt niet niet precies wat er gebeurd is, maar het is niet zo moeilijk om uit te vinden. Mogelijk heeft Take-Two een DMCA Claim tegen de modders ingediend, waardoor ze onder dreiging van een aanklacht zijn gestopt met de Mod.

Zeer spijtig, maar het is ook logisch. Rockstar en Take-two moeten natuurlijk ook hun IP beschermen. Alleen missen we nu wel een hele vette mod!