Valve Verwijdert Digital Homicide van Steam

0

Valve heeft besloten om alle spellen van developer Digital Homicide van Steam af te halen omdat de studio ‘zich vijandig gedraagt naar Steam klanten’.

Het verhaal begon allemaal nadat bleek dat Digital Homicide 100 steam reviewers aan wilde klagen wegens emotionele schade. De reviews voor hun games zijn voornamelijk negatief en vaak ook grof geuit. DH vond dit te ver gaan en meldde dit aan Valve. Maar die deden volgens hen niets met de rapporten. De studio wil in totaal 18 miljoen dollar aan schadevergoeding van de gebruikers zien.

Valves reactie op de rechtzaak was om hun samenwerking met Digital Homicide te beeindigen. ‘Valve doet geen zaken meer met Digital Homicide, omdat ze vijandig zijn naar Steam-klanten’, zegt Doug Lombardi, de woordvoerder van Valve. Digital Homicide is compleet van Steam verwijderd. Hun games zijn uit het het storefront gehaald, en de Steam Greenlight-pagina’s zijn ook verwijderd.

DH wil daarom nu ook Steam aanklagen. Het bedrijf beweert dat ze een rapport hadden gemaakt van de honderd gebruikers die ze aan wilden klagen aan Valve hadden gemeld, maar dat zij er niets mee wilden doen. De studio ziet een rechtszaak als de enige manier om zichzelf te verdedigen tegen de online aanvallen.

In maart dit jaar is DH ook al een rechtszaak gestart tegen de engelse reviewer Jim Sterling. Hij wordt beschuldigd van smaad en laster in zijn review van Slaughtering Grounds. Het bedrijf zoekt 15 miljoen dollar in schadevergoeding.

Geef een reactie