MRTheChez’s – TOP 5 Games


Mijn persoonlijke top 5 Games


Voor ik begin met mijn top 5 wil ik nog een paar games opnoemen die dicht bij mijn persoonlijke top 5 kwamen, het zijn fantastische games maar konden niet op tegen de genomineerde games.


 

  • Rogue Legacy, Een underrated indie game die verrassend verslavend kan zijn. Het neemt mij weer terug in de tijd dat ik CastleVania speelde op de GBA. Maar in dit geval als je hero sterft dan respawn je weer als een nieuwe character. Mogelijk Analfabetisch, Homosexueel of blind. Je kan zelfs een character hebben die 2x zo groot is. In het algemeen hebben deze stats geen negatieve invloeden, maar bepaalde stats zoals blindheid kunnen zorgen voor een pittige aantal levels.

 

  • FAR CRY Primal. Het bekende jasje van Far Cry maar dan in een prehistorisch episch verhaal. Persoonlijk mis ik de guns met silencers en customized guns en nog meer. Maar hoe vet is het om gewoon ouderwets iemand neer te hakken met een bijl. Of een pijl en boog gebruiken met vlammende pijlen. Dit is een spel dat mij enorm heeft geboeit het verhaal is namelijk episch.

 

  • The Escapists : The Walking Dead. Holy shit, toen dit spel in Nederland uitkwam heb ik hem gelijk gekocht natuurlijk. Wie The Escapists kent weet dat het gaat om ontsnappen, maar met zombies om je heen moet je uitkijken wat je doet. Als je je taken niet uitvoert zullen er consequenties volgen. Er zullen meer zombies spawnen, en hoe meer zombies hoe lager de overlevingskansen.

 


Nummer 5 – Saints Row : Gat out of Hell


Waar het spel zich weer vervolgt na je avontuur op een ruimteschip (Saints Row IV) krijgen de leden van het wel bekende Saints Row een nieuwe tegenslag te verwerken. The President wordt meegenomen naar de hel en wie zal hem moeten redden? Juist! Gat en Kinzie gaan samen op een avontuur. Geen custom character, wel een EPISCH verhaal. Je begint natuurlijk met kleine klusjes voor bepaalde NPC’s tot aan het vernietigen van Satan, Holy shit indeed. Persoonlijk heb ik een hoop uren gespeeld in deze game, bepaalde trophies waren moeilijk te krijgen en nog steeds heb ik geen platinum hiervoor.. balen! Maar het verhaal van deze game is puur genot, lekker slachten en missies voltooien, wat wil je nog meer?


Nummer 4 – Beyond Two Souls & Heavy Rain


Als je een game wilt spelen, speel je natuurlijk voor de gameplay. Maar vergeet nooit dat een storyline eigenlijk de voorkeur moet hebben op het spelen van games. Quantic Dream heeft de beste oplossing hiervoor bedacht. Ze hebben een game gemaakt dat voortdurend in het verhaal zit, je zit constant in spanning en letterlijk iedere actie die je onderneemt heeft gevolgen. Persoonlijk vind ik het echt kei en kei vet dat je gewoon een verhaallijn kan manipuleren naar hoe jij het wilt maar kan je het ook verzieken.

 


Nummer 3 – The Division


America has done it again, Jup weer een survival game. Maar vanaf het moment dat ik dit spel speelde was het al gelijk interessant. Ik hou ervan dat je je wapens kan upgraden en zelf een home base bezit. Je hebt alle vrijheid in de game om offline maar ook online een hoop te regelen. Zo kan je even rondzwerven en wat sidequests uitvoeren maar je kunt ook co-op missies uitvoeren met je vrienden of zelfs vreemden. Het bevat ook een hoop intense momenten, maar dat maakt The Division een prachtige game.

 


Nummer 2 – Until Dawn


Persoonlijk ben ik geen fan van constant maar horror games spelen, maar Until Dawn heeft mijn ogen geopend en zeker ook mijn hart wat sneller laten kloppen. Dit is voor mij de perfecte horror game, man wat heb ik mij kapot geschrokken van verschillende momenten. Ik werd er enorm gefocust van en wilde kostte wat het kost de levens redden van alle 8 personages. Dit is namelijk ook een spel waarin jouw keuzes consequenties hebben, maak je de verkeerde keuzes dan is iedereen uiteraard dood. Maar dat betekent nog niet dat je game over bent, integendeel, Jij bepaalt hoe dit horrorverhaal afloopt. Je kan het heldhaftig maken door iedereen te redden, of een pure chaos in duisternis door alles te verneuken. Mocht je na het spelen van deze game niet kunnen slapen kan je altijd net als Pewdiepie naar kittens Googlen, sleep tight. And don’t let the Windigo hunt you..


Nummer 1 – Assassin’s Creed Syndicate


Oi Mate, wat is het heerlijk om puur Britse zinnen te horen. Heerlijke game vanaf dat je hem al start. Heerlijke cinematics en we kunnen ons geluk niet op want ze hebben ook nog een pure Britse humor erin verstopt. Het spel brengt ons terug naar Londen, en het gaat vooral over de gangs en kinderslavernij. Jij met 2 mogelijke personages tot je beschikking moet ervoor gaan zorgen dat Londen weer vrij is van criminaliteit en kinderslavernij. Als je de main story missions speelt merk je bijna niet dat je het spel zelf speelt. Het voelt namelijk alsof je een film kijkt. En dat is een goed teken aangezien verhaal in een game er aan toe moet doen. Zelf kan ik niet wachten tot Assassin’s Creed 1666 uit komt, het speelt zich af in jawel ons eigen Koninkrijk der Nederlanden. Amsterdam om precies te zijn, in het VOC tijdperk.


Volgende week zal ik weer een TOP 5 uitbrengen, dat zal uiteraard gaan over de top 5 games die er nog aankomen! En geloof mij, jij zult net als ik benieuwd zijn naar nieuwere games!