Indie Game Spotlight: Lost Ember

Welkom bij de twaalfde aflevering van Indie Game Spotlight. Deze week kijken we naar de opkomende game Lost Ember.

Lost Ember is een third-person indie game gemaakt door Moon Eye Studios. De game heeft veel weg van Indies zoals Flower en Journey en legt net als die games de nadruk meer op verkennen in plaats van het vechten met vijanden.

Het hoofdpersonage is een wolf die de kracht heeft om andere dieren te commanderen. Met behulp van deze krachten gaat de speler op een ontdekkingsreis door een wereld waar de mensheid is verdwenen en overgenomen door de natuur. In de ruïnes van Machu Kila, de oude hoofdstad van de Inrahsi, zul je proberen uit te vinden wat er gebeurd is met de mensheid daar.

De gameplay legt de nadruk vooral op het verkennen en het ervaren van de wereld van een uniek perspectief. Elk dier geeft je de kans om de prachtige wereld te verkennen. Je kunt het diepe verkennen als een vis, ondergronds gaan als een mol. Of de bergen beklimmen als een geit.

De game kreeg een award voor de tweede plek in de categorie ‘Beste nieuwkomer’ bij de Duitse Videogame Awards, en met de prachtige visuals en unieke gameplay zal dit zeker een goede titel worden!.

Lost Ember komt naar verwachting uit in maart 2018 voor de PS4, Xbox One en Steam

Bekijk hier de Kickstarter

Bekijk hier de website

Bekijk hieronder de trailer