Indie Game Spotlight: Jetpack Squad

Het is weer zondag en dat betekent een nieuwe game in de Indie Game Spotlight. Deze week kijken we naar de opkomende shootemup, Jetpack Squad.

Jetpack Squad is een sidescroller shootemup gemaakt door vapgames. De game wordt op hun beschreven als ” een SHMUP met een focus op snelheid, interactiviteit en explosies. Zoals elke shooteumup is ook deze game snel en hectisch, en ziet het er prachtig uit in de Unity engine. Maar het meest unieke (en coole) aspect zit in de interactiviteit. Alles in je omgeving kun je gebruiken als wapen. Je kunt robots neerknallen om vervolgens hun armkanon te gebruiken als wapen, turrets van het plafond afrukken, of zelfs rotsblokken en struiken oppakken om naar je vijanden te gooien.

Het dev team voor de game is zeer klein, een duo zelfs. Alexey Abramenko, oftewel vap regelt de programmering, gamedesign en de animaties, terwijl Aleks Nikonov (AleksNikonov) de level en character art regelt.

Jetpack Squad is nog in ontwikkeling, en updates worden regelmatig gepost op de twitterpagina van vap. Het is nog niet bekend wanneer de game uit zal komen. Wat wel vaststaat is dat de game zeker zal verschijnen op de PC en op ”elke game platform met knoppen” als het aan de developers ligt.

bekijk hier de website

Bekijk hieronder de test video.