Indie Game Spotlight: Rad Rodgers

0

Welkom bij de zesde aflevering van de Indie Game Spotlight. Deze week kijken we naar de Interceptor Entertainments Pc Platformer: Rad Rodgers.

Rad Rodgers is een 3d Sidescrolling platformer gebaseerd en geinspireerd door platformers van de jaren 90. De game haalt zijn inspiratie uit klassieke platformers als Commander Keen, Conker, Ruff’n’Tumble en Jazz Jackrabbit.

Interceptor Entertainment vindt dat het Side scroller genre grotendeels vergeten is, en wil met deze game het genre nieuw leven inblazen.

Je speelt als Rad Rodgers, een 12 jarige jongen die iets te veel van gamen houdt. Nadat hij in slaap valt na een lange game sessie, ontdekt hij dat zijn console zichzelf weer aan heeft gezet. Als hij plotseling in zijn TV gezogen wordt, wordt hij de ster van zijn eigen videogame avontuur.

Rad wordt vergezeld door Dusty. Dusty is Rads brutale game console die tot leven is gekomen. Dusty is een oude console, maar kan nog rake klappen uitdelen met zijn punching power gloves.

Rad & Dusty’s avontuur begint in de eerste wereld, met zeven levels vol met actie, humor en hardcore platforming. De jungle wereld is geinfecteerd en het is aan Rad & Dusty om de wereld te herstellen en de Elder Tree’s rol als bewaker van het land te herstellen.

De Releasedatum voor Rad Rodgers staat gepland voor februari 2017 voor de PC en de PS4. De game krijgt eventueel een Xbox One, Mac en Linux release als de stretch goals worden bereikt.

Het kickstarterproject is nog steeds gaande en kan hier worden bekeken.

en bekijk hieronder de reveal trailer.

Geef een reactie