Indie Game Spotlight: Ruin of the Reckless.

0

Welkom bij de zevende aflevering van Indie Game Spotlight. Deze week kijken we naar de opkomende indie game Ruin of the Reckless.

Ruin of the Reckless is een 2D action rogue-like indie game gemaakt door Faux-Operative Games. De legt de nadruk op melee combat, snelle gameplay en co-op. De developers wilden de magie van 16 bit klassiekers zoals The legend of Zelda: A Link to the Past recreeren, maar met meer uitdagingen, snellere gameplay, grafische updates, en de kans om met je vrienden te spelen.

Het verhaal zelf is redelijk vaag. Het speelt zich af in een toren bewoond door de geesten van mensen die tijdens hun leven ontzettend roekeloos waren. De geesten zijn gebonden aan de toren en kunnen niet weg. Al deze geesten waren ooit mensen die de toren probeerden te beklimmen. Omdat volgens de legende een wens zal worden vervuld van degene die de piek van de toren weet te bereiken. Het is dus aan jou om de piek van de toren te bereiken om je wens te kunnen vervullen.

De reis is niet eenvoudig. Gelukkig heb je meerdere wapens in je arsenaal. Je begint met een zwak primair wapen, en zal tijdens je reis door de toren sterkere wapens vinden. Als je je tweede wapen hebt kun je twee wapens tegelijkertijd gebruiken. Je tweede wapen kun je upgraden door special ability orbs te verzamelen. Je kunt ook speciale laarzen vinden om je dashes te verbeteren, een spoor van vuur achter te laten, of over obstakels te vliegen.

Tot slot zijn er nog de spells . Je kunt magische spells gebruiken door spellbooks te vinden. Je kunt vier verschillende spells gebruiken, Fireball, Rain of Swords, Shockwave en Call Lightning.

De releasedatum voor Ruin of the Reckless staat gepland voor het eerste kwartaal van 2017 voor de PC

De Kickstarter loopt nog steeds en kan hier worden bekeken (en doneren kan natuurlijk ook)

Bekijk hieronder de trailer.

Geef een reactie