Indie Game Spotlight: The Bug Butcher

0

Welkom bij de elfde aflevering van Indie Game Spotlight. Deze week kijken we naar The Bug Butcher.

The Bug Butcher is een shoot em up ontwikkeld en uitgegeven door Awfully Nice Studios. De game is gebaseerd op de klassieke shooter Super Pang, maar dan met een moderne grafische stijl.

Je speelt als Harry de Bug Butcher, een insectenverdelger wiens taak het is om de wetenschappers in hun lab te beschermen tegen een invasie van aliens.

De gameplay is redelijk eenvoudig. Je moet simpelweg van level naar level gaan en alle aliens neerschieten. Het unieke game mechanic is dat je alleen maar omhoog kunt schieten. Dus lle aliens hangen boven je. Dus het is belangrijk om de patronen van je vijanden te leren om ze uit de lucht te kunnen schieten.

De game wordt natuurlijk per level moeilijker. Gelukkig kun je je wapens ook upgraden. Je begint met het standaard machinegeweer. Maar je kunt ook upgraden naar een laser en een raketwerper. De sterkere wapens zijn echter maar tijdelijk.

Ook zijn er Power-ups, zoals tijdelijke onkwetsbaarheid en een powerup die je vijanden bevriest. De powerups moeten goed gebruiken zodat je niet geraakt wordt. 1 keer geraakt worden en je multiplyer score gaat meteen weer naar nul.

The Bug Butcher Kwam in 2015 uit voor de PC en wordt op 18 oktober ook geport naar de PS4 en de Xbox One.

Bekijk hieronder de trailer

Geef een reactie