Indie Game Spotlight: Fox n Forests

Welkom bij ons nieuwe segment: Indie Game Spotlight. In dit segment werpen we wekelijks een schijnwerper op nieuwe en obscure indiegames. Deze week kijken we naar de opkomende Fox n Forests.

Fox n Forests is een 2D 16 bit Action Platformer met puzzel elementen gemaakt door Bonus Level Entertainment. Het unieke element van de game is de mogelijkheid om spontaan van seizoenen te wisselen.

De game is geinspireerd door 16 bit klassiekers zoals Super Ghouls ’n Ghosts, Wonder Boy in Monster World en ActRaiser2. Ook haalt de game inspiratie uit de Castlevania en Zelda series.

Je speelt als Rick the Fox. Rick is gewapend met een magisch kruisboog waarmee je niet alleen op lange en korte afstand kan vechten, maar je ook de kracht geeft om tussen twee seizoenen te wisselen wanneer je maar wilt. De nieuwe omgevingen geven je de mogelijkheid om nieuwe geheimen te ontdekken en te verkennen.

Fox n Forests heeft alles wat je in een goede platformer zoekt. geweldige platforming, puzzel elementen, vette wapens, verborgen plaatsen en 5 seizoenen(ja 5, niet 4) om te verkennen, klassieke 16 bit pixel art en een unieke retro charme.

De game zit op het moment bijna aan het einde van zijn kickstarter campagne met nog 5 dagen te gaan.

Fox n Forests komt uit voor de PC. Bonus Level Entertainment heeft ook plannen om de game uit te brengen voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en de Nintendo NX.

Bekijk de trailer en de gameplay videos hier, hier en hier.