Indie Game Spotlight: Return to Earth

vanaf nu heb ik geen vaste dag meer voor de Indie Game Spotlight. Ik mis toch steeds de deadlines.

Maar anyways, we zijn alweer bij de zeventiende aflevering van de Indie Game Spotlight. Deze week kijken we naar de sci-fi action adventure Return to Earth.

Return to Earth is een sci-fi action adventure metroid vania game gemaakt door Ritual Games. Zoals elke metroid vania game ligt de nadruk vooral op verkennen. Hierdoor kun je de game compleet op je eigen manier uitspelen.

De game speelt zich af in het jaar 2420. Een wetenschapper genaamd Dr R komt terug naar de aarde na een onderzoeksreis van Saturnus, en ontdekt dat de aarde overspoeld is door bizarre aliens. Het is aan jou om uit te zoeken wat er in jouw afwezigheid is gebeurd.

De gameplay en combat lijken erg op de metroid games. veel verkennen, unieke paden en keuze uit volop wapens waardoor je de game compleet op je eigen stijl kunt spelen. De twee unieke mechanics zijn de rewind en de dash ability. met de dash kun je vallen ontwijken en over kuilen springen. En met de rewind ability spoel je de tijd terug.

De combat is ontworpen zodat je de game vloeiend kunt spelen. De game geeft je de keuze: Run or Gun. Je kunt kiezen uit een groot aantal wapens met hun eigen unieke speelstijl.

De rapid fire gun vuurt een stroom aan zwakke kogels voor een snelle speelstijl. Het laserkanon is voor de speler die liever de vijanden van een veilige afstand wil afschieten. Met de vlammenwerper kun je groepen van vijanden uitroeien. De clustergun is een krachtige gun met een kort bereik dus het perfecte wapen voor close range combat. En de granaatwerper is een krachtig wapen waarmee je je vijanden weg kunt blazen.

De kickstarter voor Return of Earth is nog steeds gaande en kan hier worden bekeken.

Download de demo hier

Als het project gefinancieerd wordt dan zal de game in het tweede kwartaal van 2017 voor de PC verschijnen

Bekijk hieronder de trailer